Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Létezik olyan, hogy spontán...

Létezik olyan, hogy spontán elkezd apadni a tej?

Figyelt kérdés

2 héttel ezelőttig volt bôven, fejni is tudtam annyit, hogy tudjak félrerakni. Aztán egyszer csak elutasító lett a babám, minden nappali szoptatás úgy néz ki, hogy iszik pár kortyot, majd ordít, megint 1-2 korty, megint ordít. Ez megy olyan 15–20 percet úgy, hogy előtte 20-30 perc aktív szopással volt meg az adagja. Aztán széklete sem volt 4 napig (előtte naponta akár 2x is). Illetve fejésnél is észrevettem, hogy a töredéke nem jön annak, mint eddig. Ekkor gondoltam egyet és egy szokásos szoptatásnál adtam még lefejt tejet neki, amiből egyből bepuszilt 160 ml-t úgy, hogy átlagosan olyan 180-200 ml-t fogyaszt (ezt az alkalomszerű cumisüvegből való táplálásból tudom).

Mi történhetett? 3 hónapos, jó súlyban van, mindig a maxokat hízta eddig. Iszok eleget, eddig csak anyatejet kapott.

2021. jún. 2. 13:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%
Cumizavar is lehet az ordítás, ha máskor is használtál cumisüveget/cumit. Fejéssel nekem sem ürül úgy, mintha szoptatnék. Mennyit gyarapodott az elmúlt két hétben? Attól hogy pár napig nincs kaki, de elég pisis pelus egy gyarapodás van, még lehet elég tejed. Milyen gyakran válasz mellet? A cumisüveget elhagynám és szotpatasbarat pótlási módot választanék, ha indokolt a pótlás (szoptanít, svéd itatópohár, fecskendő, kanál, esetleg a medelanak van kifejezetten anyatejhez cumisüvege is ami segíthet a visszaállást, abból csak vákuumal tudja kiszívni a tejet, hasonlóan a mellhez)
2021. jún. 2. 14:01
 2/11 A kérdező kommentje:
A svéd itatópoharat próbáltuk, sajnos nem tudjuk jól használni, a fele félremegy/kiköpi úgy. Viszont fejéssel 2 hete még reggel csak egy mellből megvolt több, mint egy deci, most 2 napi aktív fejéssel van meg ennyi, tehát biztosan van valami csökkenés. Mellet azóta váltok minden próbálkozásnál, hogy ezt csinálja, előtte volt annyi, hogy egyből jól lakott.
2021. jún. 2. 14:04
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálam szinte egyik napról a másikra alig lehetett fejni valamit mikor 2 hónapos volt a fiam mégis másfél évig szoptattam. 6 hónapig kizárólagosan. A fejés nem mérvadó!!!
2021. jún. 2. 14:24
 4/11 anonim ***** válasza:
55%
Jah és igen ez tipikus cumizavaros tünet.
2021. jún. 2. 14:24
 5/11 anonim ***** válasza:
1. Vagyok. Valószínűleg a kevés kaki ez esetben a sok előtej miatt van, ha kevés ideig van egy mellen a baba vizesebb tej ürül ami inkább szomjoltásra jó és a gyarapodás is elmaradhat. El kéne hagyni a cumisuveget e aminek többé tlrobalkozni a szoptatással, csöndben nyogalomban, félhomályban, cirógatva. cirógasd. Pótlásra pedig Medela ez esetben. Faven van szoptatási tanácsadó csoport, ha kérdésed van. Esetleg fel is kereshetsz egyet te is.
2021. jún. 2. 14:33
 6/11 anonim ***** válasza:
54%
Bocsánat a helyesírasért megőrülök a telefonom mindent átír, amit írok és közben én is szoptatok...
2021. jún. 2. 14:34
 7/11 anonim ***** válasza:
71%
Esetleg türelmetlen, és nem várja meg a tejleadást... próbáltad fejéssel beindítani és utána mellre tenni? Akkor rögtön jön neki bőven, mint a cumisüvegből...
2021. jún. 2. 14:53
 8/11 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom egyébként, hogy az elmúlt 2 hétben mennyit gyarapodott, nem mérem. De tegnap voltunk státuszon, egy hónap alatt 650 grammot hízott. Én is cumizavarra gondolok, éjszaka eszik rendesen, illetve ma reggel is sikerült szoptatnom (sok fejéssel sikerült megint elérnem azt, hogy feszüljön a mellem a tejtől), de most délutánra megint lusta, türelmetlen lett.
2021. jún. 3. 15:25
 9/11 anonim ***** válasza:
Le kell állni teljesen a cumisüvegről. Akkor megszokja
2021. jún. 3. 17:06
 10/11 A kérdező kommentje:
Próbálkozom, sajnos a család viszont nem partner ebben :( de pl most is sikerült megetetnem rendesen, hátha visszaáll vhogy.
2021. jún. 3. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!