Nappal nem akar szopizni 7 hós babám, csak este és éjjel. Ez már az elválasztás? Vagy még ez visszatérhet a régi kerékvágásba?
Egyetértek. Ha még tovább szeretnél szoptatni, akkor inkább a szopira kellene még bíztatnod a babád és kicsit (vagy jobban?) visszafogni a szilárdat. - Nem írtad, hogy hányszor és kb. mennyit esztek egy nap rendeset. Mondjuk ha 7 hónaposan már van ilyen gond, akkor lehet, hogy (számára ill. a szopi számára) túl gyorsan haladtok a dologgal. Mindenképp szopi után érdemes kínálni, nem előtte és nem helyette. Dehát ez mostmár nem biztos, hogy menni fog, pláne, ha nagyon tetszik neki az evés..
A másik fontos tényező pedig tényleg a megnyugtatás, összebújás. Nekem mondjuk szerencsém volt, mert a lányom majd 2 évig rajtam aludt el - ennek biztosan nagy szerepe volt abban, hogy még mindig szopik.
Én tápszert biztosan nem adnék, ha még van tejem. Először a szopira bíztatnám (nem lhet, hogy ez egy enyhe sztrájk?), de ha ez hosszabb idő után sem sikerül, akkor pedig fejnék. Vagy így vagy úgy, legalább az 1 éves kort jó lenne, ha ki tudnátok húzni anyatejjel. Már ezzel is nagyon sokat nyerne a babád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!