Szoptatás vége után mennyi időre jött meg a menstruációtok?
Sziasztok, 15 hónapja szültem, még nem jött meg. 1 hete hagytam abba a szoptatást, mire kell számítani?
Nektek mennyi időbe telt míg helyre állt a rend? Kistestvért szeretnénk ezért is kattogok ezen.
Mennyi idő után érdemes orvoshoz fordulni, ha nem jön meg?
6 hónapig normális, ha nem jön meg
Nekem megjött mind2 alkalommal 8-9 hónappal
Első esetben 1napos majd 45 napra rá 3 napos mensi után terhes lettem.
Most azonnal beállt egy rövidebb 25 napos ciklusra..
2 évig szoptattam.
8 hónapos volt a lányom, amikor megjött.
Szóval bőven szoptattam még akkor. Rögtön rendszeres is lett.
Nekem 10,5 hónappal szülés után jött meg először, persze akkor csak egy napig tartott, utána már normálisan, ahogy előtte.
Szoptatás alatt magas a prolaktin szint, ami miatt nincs peteérés, így menstruáció sem, de ha csökken a szoptatás gyakorisága, akkor ez a szint már ugrálni kezd, ami miatt megérhetnek újra azok a bizonyos peték, menstruációt eredményezve.
Tehát ha abbahagytad a szoptatást, szinte biztos, hogy az elkövetkező 1-2 hónapban meg fog jönni, de ha kitartóan próbálkoztok, és az első megérett pete meg is termékenyül, lehet már meg sem jön újra...😀 Sok szerencsét! 👍
1. Vagyok
*a szülés után
Kimaradt
törölte valamiért.. bocsi
Nagyon köszönöm mindenkinek a választ. Már 2 hónapja csak este szopizott elalváshoz, illetve hajnalban, de ez is bőven kijött 3-4 alkalomra. Aztán az utolsó 2 hétben drasztikusan apadt a tejem, úgyhogy csak egyszer kapott elalváshoz.
Szóval nálam sajnos nem jött be az, hogy kevesebbszer szopizik és megjön. Mindenesetre bizakodó vagyok akkor hogy 2-3 hónapon belül megjön. Vagy nem, mert babát várok... még jobb lenne. :D
Köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!