csak anyatejes,eddig volt olyan,hogy a 2.héten 100-at is evett,aztán 60-80-akat,pár napja viszont 50-70között,ritkán 80,és az elmult napokban,1hétben 40perceket van cicin,mert alig eszik,vagy nincs annyi benne,nemtudom...Az első 2hétben 15,max 20perc alatt evett 70-80-akat,volt hogy 100-at,de most...2-3óránként eszik amúgy,van hogy 4,nem igény szerint szoptatom.Mennyit kéne ennie egy 4heets babának?Elég ez amiket eszik?
2010. aug. 21. 18:52
1/5 anonim válasza:
Csak a lényeget felejtetted el leírni: Hízik? Mennyit?
Ez a fontos és teljesen lényegtelen, hogy ezt hány ml tejjel teszi. Van olyan baba, aki 3 percig , van, aki 40 percig szopizza ki magának a kellő mennyiséget, van, akinek 50 ml kell, másiknak 150. Teljesen fölösleges méregetni, hogy mennyit szopizik, mert csak az a fontos, hogy fejlődik-e.
2010. aug. 21. 19:50
2/5 A kérdező kommentje:
37.hétre született 3100g-mal,mára 3800-3900között van.
2010. aug. 21. 20:24
3/5 anonim válasza:
Hát akkor mi a gond??? :)
Szuer jól hízik, bőven többet is mint az átlag, úgyhogy biztosan elég a tejed és eleget eszik!
Tedd félre a mérleget szopinál és csak a pucér súlyát mérd 2-3 naponta este, fürdetés előtt, mert akkor szépen látszik, hogy fejlődik. A szopi mérésével rengeteg idő és energia megy el fölöslegesen, nem beszélve a stresszről, amit okoz, mert össze-vissza esznek, amennyi jó nekik!
Bízzál jobban magadban, magatokban, mert jól csinálod! :)
2010. aug. 21. 20:53
4/5 xStefix válasza:
Azért annyit még hozzátennék, hogy nem a mérleg és a hízás mértéke fogja önmagában eldönteni, hogy a babád valóban jól fejlődik-e!! Az első hetekben nyilván ez az egyetlen objektív visszajelzés, amiből tudhatod, hogy jól haladnak a dolgok - de hosszú távon óva intenélek attól, hogy nagyon belemélyülj a számokba, mert később már más szempontok lesznek a fontos(abb)ak.
2010. aug. 21. 21:01
5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm.Csak azért aggódtam,mert az első 1-2hétben jóval többet evett rövidebb idő alatt,mint mostanában,pedig ahogy nő,úgy kéne többet ennie ha jól gondolom,ezért kérdeztem.de hízni hízik.A mérlegre visszatérve pedig max 2hónapig fogom használni,tovább nem szeretném,de így az elején tényleg jó,mert első baba,nem érzem még úgy(jobban mondva sehogy)hogy mennyit eszik.Volt hogy azt gondoltam hogy hú,most biztos evett vagy 80-100-at,aztán megmértem,épphogy evett 50-et...de 2hónapnál nem szeretném tovább használni,de amúgy nem aggódok a méricskélésen egyáltalán,mondjuk éjjel elég rossz méregetni előtte utána...de a védőnő is ezt "tanácsolta",meg megis nézi amiket feljegyzek,de ő is max a 2hónapot mondta,úgyhogy ebbe egyetértünk:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!