Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A babám csak komfort szopizásr...

A babám csak komfort szopizásra használja a cicimet?

Figyelt kérdés
3 hetes a kisfiam,kora szülött lett,2070g-al engedtek ki a kórházból.Amikor hazajöttünk 2 napig csak szoptattam és fogyott,amitől megijedtem,uh el kezdtem Neki fejni a tejet,ami nem is volt eleinte,de szerencsére beindult annyira,hogy pont annyit tudok fejni,hogy mindig elég az adott napra.Persze mindig próbálom,hogy szopizzzon,de általában nem mérhető amiket produkál és mi nem tehetjük meg,hogy kísérletezzünk,nehogy fogyjon.Már 2400g szerencsére,de csak ezzel a módszerrel hízik.Mit tegyek,más is van így?Ha nagyobb lesz és erősebb,elképzelhető,hogy szopik majd rendesen,vagy mindig csak cumizásra fogja használni a cicimet?
2010. aug. 20. 19:08
 1/4 xStefix ***** válasza:
100%

Szerintem koraszülött baba esetén mindenképp keress meg egy tanácsadót, mert ez már az a terület, ahová elkél a komoly szaktudás!

Egyébként elméletben mindig van esély arra, hogy a baba (újra) elkezdjen "rendesen" is szopni, de nálatok a koraszülöttség miatt még jobban oda kell figyelni a módra, ahogyan visszaszoktatod és amilyen módon addig is táplálod! (Pl. korababáknak bizonyos esetekben a Habermann-féle etetőt szokták javasolni, mert a cumisüveg őket még jobban megzavarhatja.) Időre született babáknál sem egyszerű a dolog, de nálatok még egy kicsit bonyolultabb. Sok információ kell ahhoz, hogy megtaláljátok a legjobb megoldást.

Nézz körül a www.lll.hu oldalon, ott lesznek a tanácsadók elérhetőségei is.

(A cumizás egyébként nagyon fontos, ezt mindenképp meg kellene hagyni a picúrnak, hogy könnyebben menjen a folytatás.)

2010. aug. 20. 20:16
 2/4 anonim ***** válasza:
De a tejet egyáltalán elfogadja?
2010. aug. 20. 20:40
 3/4 A kérdező kommentje:
cumis üvegből falja szerencsére,az étvágya jó,csak a szopizással van gond.
2010. aug. 20. 21:10
 4/4 xStefix ***** válasza:
Na ezért is írtam a szakembert... Az üveg mindenkinél veszélyes, de a korababáknál (vagy bármilyen más "nem teljesen normális" babánál) meg főleg! Én a helyedben hamar telefonálnék.
2010. aug. 21. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!