Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Sérülhet a kapcsolatunk?

Sérülhet a kapcsolatunk?

Figyelt kérdés
Terhesen eldöntöttem, hogy amilyen sokáig csak tudok, szoptatni fogok. Megszületett a kislányom, harmadnapra lett tejem is, de utáltam szoptatni. Akkor mindenki azt mondta, hogy jobb lesz ha kevesebb ideig fog szopizni. Most 3 hónapos, kb 20 perc alatt letudjuk a szopit, napi 6x eszik, de nemhogy jobb lett volna, egyre jobban utálom az egészet. Mégis szeretném legalább egy évig szoptatni, mert ez a jó neki. Csak én fogok bedilizni a végére és bálna méretűre hízni, mert az evésbe menekülök. Valahol olvastam, hogy ha gyűlöli az anya a szoptatást de mégis erőlteti azt megérzi a baba és sérülhet a közöttük lévő viszony. Ez így van? A babámat imádom, meg akarom neki adni a legjobbat, de néha imádkozom, hogy bárcsak történne valami ami miatt elmegy a tejem. Hogy ne nekem kelljen meghozni a döntést, hogy leválasztom. Közben meg iszok egy rakat tejszaporító szart, hogy legyen neki elég tej. Ebbe bele fogok örülni.
2021. márc. 22. 22:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%
Fuuu, én is így voltam. Szerintem lassan térj át tapszerre, én utána kivirultam, ez hormonális!!! Nem lesz semmi baja a babának hidd el, rég kihaltunk volna ha ilyen apróságok számítanának!:)
2021. márc. 23. 04:38
 12/16 anonim ***** válasza:
86%

A szoptatáson nem múlik semmi ilyesmi. Attól viszont romlans a kapcsolatotok, ha erőltetnéd, ami rossz neked, mert akaratlanul is őt hibáztatnád érte.

Én szoptatok, de nekem pl semmi bonyolult nincs benne, nincs ilyen elég-nemelég probléma, fogalmam sincs, mennyit eszik, védőnő méri havonta, elég szépen gyarapszik. Nekem is sebes volt az elején, az szar volt. Lusta vagyok, inkább választom ezt, mint a tápszerkutyulást.

2021. márc. 23. 07:04
 13/16 anonim ***** válasza:
63%
En sem szerettem szoptatni. Sot ugy is mondhatnam, h a poklok pokla volt. Annyi volt a tejem, h 3 gyereknek is eleg lett volna, emiatt allandoan begyulladt, bedurrant. Ejjel ha kimaradt 1 etetes arra ebredtem, h ko kemeny a mellem, omlik es tiszta tej minden. Fejtem, massziroztam, borogattam mindent kiprobaltam. De kb. mint te, osszeszoritottam a fogam es vegigcsinaltam.A fiam elmult 10 eves azota es nagyon jo a kapcsolatunk.
2021. márc. 23. 07:10
 14/16 anonim ***** válasza:
43%

9

Azért az nem igaz,hogy nem jobb az anyatej a tápszernél..

A többi állítasoddal egyetértek amúgy.

2021. márc. 23. 07:53
 15/16 anonim ***** válasza:
70%

Túl van ez a téma már tolva. A fiam 8 éves. Szerinted emlékszik, hogy üvegből vagy mellből szívta pár hónapos korában a tejet? Nem.

Ugyanúgy össze lehet bújni akkor is, ha üvegből iszik. Nem ezen múlik a kapcsolat.

Ilyen alapon az összes tápszeres gyerek lelkisérült lenne? Vagy csak szelektíve az, akinek az anyukája egyébként tudott volna szoptatni, de nem tette? Ne csinálj belőle drámát, és akkor senkinek semmi baja sem lesz.

Persze az is előfordulhat, hogy el sem fogadja az üveget. Próbáld ki egyszer, aztán meglátod. Ez nem olyan, hogy ha egyszer üveget adsz neki, akkor onnantól nem térhetsz vissza a szoptatáshoz. Kipróbálod, hogy elfogadja-e, neked egyszerűbb-e, aztán döntesz. A gyereknek az számít, hogy jól lakjon, nem az, hogy miből jön a tej.

2021. márc. 23. 08:02
 16/16 anonim ***** válasza:
Szerencsére a kötődés és az anya-gyerek kapcsolat úgy általában nem az etetés módjától függ :)
2021. márc. 26. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!