Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Sérülhet a kapcsolatunk?

Sérülhet a kapcsolatunk?

Figyelt kérdés
Terhesen eldöntöttem, hogy amilyen sokáig csak tudok, szoptatni fogok. Megszületett a kislányom, harmadnapra lett tejem is, de utáltam szoptatni. Akkor mindenki azt mondta, hogy jobb lesz ha kevesebb ideig fog szopizni. Most 3 hónapos, kb 20 perc alatt letudjuk a szopit, napi 6x eszik, de nemhogy jobb lett volna, egyre jobban utálom az egészet. Mégis szeretném legalább egy évig szoptatni, mert ez a jó neki. Csak én fogok bedilizni a végére és bálna méretűre hízni, mert az evésbe menekülök. Valahol olvastam, hogy ha gyűlöli az anya a szoptatást de mégis erőlteti azt megérzi a baba és sérülhet a közöttük lévő viszony. Ez így van? A babámat imádom, meg akarom neki adni a legjobbat, de néha imádkozom, hogy bárcsak történne valami ami miatt elmegy a tejem. Hogy ne nekem kelljen meghozni a döntést, hogy leválasztom. Közben meg iszok egy rakat tejszaporító szart, hogy legyen neki elég tej. Ebbe bele fogok örülni.
2021. márc. 22. 22:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
33%
És mi ilyen borzalom abban, hogy megszoptatod a babádat? Én tápszereztem, de az elején néhányszor megszoptattam volna ha lett volna tej, szóval volt a mellemen, nincs abban semmi extra, szopik, a babáknál ez a normális. Nekem kb. olyan a problémád mintha nem lenne kedved pisilni és de rossz, hogy naponta néhányszor ki kell menni pisilni. Természetes dolgok ezek.
2021. márc. 22. 22:20
 2/16 anonim ***** válasza:
77%

A fiam anyatejes volt, tele van étel allergiaval, éjjel semmit sem aludtunk, mert éhes volt tőle, nem volt este egy nagyobb adag kaja.

Nem bánom, de a másodiknál ha nem menne valami miatt, vagy nehéz lenne gondolkodás nélkül váltanék tápszerrre. Nem ezen múlik

2021. márc. 22. 22:21
 3/16 anonim ***** válasza:
72%

Én szerettem szoptatni, de az elég nem elég macerával tele volt a f.. om. Én a hozzá táplálást vártam 4 hótól szépen apad is elfele 8 hósan már ő nem harcolt vele.

Kezdj adni tápszer váltsd ki a sopikat apránként. Ha neked nem jó a babádnak sem.

2021. márc. 22. 22:23
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

1.es válaszoló múltkor volt a tévébe valaki akinek ilyesmi problémája volt, ez is pszihés mint a depresszió.

Kérdező ha még is szoptatnál, akkor keress fel egy pszichológust,lehet tudna segíteni.

2021. márc. 22. 22:26
 5/16 anonim ***** válasza:
83%

Nyugodj le.. tulreagalod.

Engem anyukam 4 napos koromig szoptatott😃

A tini kori dramakat leszamitva, meg azt hogy neki eleg nehez termeszete van (foleg akkoriban)

Tokeletes a kapcsolatunk. Szamithatunk egymasra mindenben.

Ne foglalkozz vele majd ahogy alakul. Eszik az a lenyeg. Nem ehes. Akkor meg??

2021. márc. 22. 22:27
 6/16 anonim ***** válasza:
59%
1 Szóval nem szoptattál. Tudod kib.szottul tud ám fájni pl. Az első hónapban folyamatosan sebes volt a mellbimbóm. Sokszor 1 órát is szopizott. Éjszaka is. Mikor jöttek a fogai akkor újra jött a sebes bimbó. Szóval nem mindig sima meg rózsaszín pónipuki. De mit is tudsz te erről.
2021. márc. 22. 22:30
 7/16 anonim ***** válasza:
53%

6 azért az kiderült, hogy nem ez a problémája! Egyébként ha sebes lenne, fájna a melle 3 hónap után, akkor simán azt válaszoltam volna, hogy hagyja abba, nem kell szenvedni, a babának sem jó, hogy, szenved az anyja.

Ja és egyébként szoptattam, nekem is fájt, kisebesedett, stb., de még értelme sem volt, mert alig volt tej. Szóval rossz helyre jöttél kötekedni.

2021. márc. 22. 23:11
 8/16 anonim ***** válasza:
85%

En utaltam szoptatni, ezért tapszert adtam neki 3 honap után, addig is csak fejtem. Szoptatni addig érdemes, amíg nem dilizel be tőle.

Nem fog serulni a kapcsolatotok. Ez egy akkora baromság, nem a szoptatáson múlik vagy azon, hogy szeretsz e szoptatni. Hagyjuk már. Inadjuk egymást a fiammal az első szava is egy szókapcsolat volt “anya gyeje”.

2021. márc. 22. 23:37
 9/16 anonim ***** válasza:
69%

Nem, nem jobb az anyatej a tápszernél csak olcsóbb (mivel ugye az ingyen van).

Nem, nincs semmi köze a kötődéshez maximum te érzed így, a baba nem.

Nem, nem leszel kevésbé jó anya ha elkezdesz tápszerezni ahelyett hogy szenvednél egy olyan dologgal amit utálsz és ami rosszul esik.

És nem ! Nem kell szenvedni kötelezően, az anyaságot nem ebben mérik.

Jó anya vagy és hidd el a babának is jobb lesz ha te boldogabb vagy!

2021. márc. 22. 23:39
 10/16 anonim ***** válasza:
39%
Nem, nem kell szenvedni, de ez egy olyan dolog amit egy jó szakember segítene megoldani. Ha akarod hogy menjen, keress fel egyet. Helyi (online) baba-mama klubban szerintem névtelenül is segítenének keresni egyet.
2021. márc. 23. 00:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!