Miért baj, ha nem szoptatom az első babámat?
Sziasztok!
Ahányszor említem valakinek, hogy nem szoptatok, mindig jön a MIÉRT?! Nem is próbálkozol?! felháborodott kérdések.
A kórházban hiába tették cicire a babát, főleg csak komfort szopizás volt. Nagyon jó technikája volt, amikor szívott, de fél óra alatt ez 4-5 szívás volt. Folyamatosan üvöltött emiatt, éhes volt, így tápszert kapott.
Én nem hagytam annyiban és az előtejet is elkezdtem fejni, kínkeservesen 10-20ml-t fejtem.
Most nagyon beindult a tej, folyamatosan fejem és fagyasztom, a babám csak anyatejet kap üvegből.
Őszintén nem is próbáltam cicire tenni, mert félek, hogy fogyna, így pedig látom mennyit eszik. Ez miért annyira nagy baj?
3-4 óránként fejek egyébként. A babám 10 napos.
Ha neked is napi 200g-okat fogy majd a babád, és non-stop éhes,sír,
akkor meglátom mit reagálsz. Persze ne legyen így, nem kívánom!
Sokkal időigényesebb fejni+etetni, mint szoptatni, szóval nem lustaság. Egyszerűen tapasztalatlan vagyok, nem szeretem ha sír a baba, félek, hogy lefogy stb.
De nem is erről szólt a kérdés. Teljesen mindegy mi okból nem szoptatok, a babám anyatejet kap, más módon, ez miért baj?
Sokan dicsekednek, hogy 2-3 éves gyereket szoptatnak, nekem meg ez a természetellenes, mégse szólok semmit, mert ott is az anyuka és a gyereke tudja, hogy mi jó nekik. Én nem tenném, nekik meg így kerek az életük, na bumm.
Jelentem, márc.23-án sikerült mellre tennem. Beszéltem hosszasan szoptatási tanácsadóval és meglett az eredménye. Azóta is 100% iszsz a babám, átalussza az éjszakát 6 hetes kora óta és iszonyatosan gyorsan fejlődik.
Nem szabad feladni :)
Jajdejó! Az sem lett volna tragédia, ha cumisüvegből kapja az anyatejet vagy akár a tápszert. A szoptatás olyan szempontból jobb a babának, hogy erősödnek a száj körüli izmai, ami később a beszédfejlődésnél számít. Állítólag a nem szoptatott babáknál gyakrabban alakulnak ki később logopédiai problémák. (Ami persze kezelhető, tehát nem a világvége).
Jelezhet túl feszes vagy túl laza izomzatot is, ha nem tud szopizni a baba. Akár túl merevek, akár túl lazák a nyak környéki izmok, a baba nem tud rendes vákuumot csinálni. Csak cuclizik, de nem lakik jól.
Ezért fontos kérdés, hogy megy-e a szoptatás és ha nem megy, miért nem megy.
Nagyon szuper, hogy mégiscsak sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!