Komplikációk a szoptatásban. Mi történik most velünk? Aggódok.
Most másfél hetes a fiam.
Közel 4,5 kilóval született, a kórházban szuperül elkezdett szopni a császár ellenére, bár rossz volt a technika és sebes lettem. 4,2-vel jöttünk haza, másnapra dőlt már belőlem a tej és a tegnapi napig 1 szívás 1 nyelés arányban szopott, hallhatóan hatékonyan. Általában 10-15 perc alatt végez, bealszik, ébresztgetem, de nem nagyon eszik többet. Amikor mértem, 60-100 gramm között mozgott a mérés.
Erre elmentünk a dokihoz és kevesebb volt a súlya mint ahogy haza adták. Az otthoni mérleg is ruhával együtt méri 4200 körülinek, úgyhogy reális lehet.
Hogy lehet ez??? Ennyit eszik és fogy???
Utóbbi napokban már tej színű vizeset bukik, pár nappal ezelőtt még volt színe a bukásnak.
Másik: ma elkezdett nyűgös lenni evés után. Egész nap, mintha nem evett volna egy cseppet sem, alig nyelt. Elképzelhető, hogy valamit “elrontunk” és ezzel elapad a tejem?
1,5 hetesnek ha lefejve akarsz adni, akkor svéd itatópohárból, vagy sima kis pohárból add neki, de semmiképp ne cumisüvegből. (Ez az én véleményem)
Mennyi időközönként eszik? Milyen gyakran van mellen?
Szoptatási tanácsadóval beszélj!
Minnél hamarabb.
Így làtatlanban nehéz. A facebook csopi jó, de sok a poszt, nem engedik ki elég gyorsan a problémátok méretéhez képest ( túl fiatal a baba, hogy napokat az ottani válaszokat várjad)
Első kérdések
Mennyi a pisis kakás pelus?
Milyen jelekre kerül mellre?Ez számszerüleg mennyi?
Mennyit bukik?
Szoptatási tanácsadót keress. A La Leche Liga oldalán van elérhetőség.
És olvasd át az ottani cikkeket.
A tápszert hagyd míg nem beszéltél tanácsadóval.
Nem értem miért vannak lepontozva a válaszok, mikor tök jókat írnak. Azokon az oldalakon szakemberek vannak, amint tudnak segíteni fognak neked.
Az első pár hétben nekünk is gondunk volt a szoptatással, ezért lefejt tejet adtam neki cumisüvegből. A kislányom cumizavaros lett és csak őrült nehezen bírtam visszaszoktatni a cicire. Persze ez nem törvényszerű mindenkinél. De tényleg próbáld meg elkerülni a cumisüveget és más segédeszközt használni, pl: svéd itatóspohár.
Védőnőd nem tud szoptatási tanácsadót?
Szerintem az a legfontosabb, hogy te próbálj meg megnyugodni, mert lehet csak szar a mérleg. Több barátnőm is járt már így sajnos. Reméljük nálatok is ez a gond. De addig is szerintem rakd a lehető legtöbbet cicire! És kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!