Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A hozzátáplálás megkezdése...

A hozzátáplálás megkezdése után mit adtatok tej helyett a babának?

Figyelt kérdés

BLW-zünk, de szeretném lassan kiváltani a napközbeni étkezéseket. Annyira nem nagy cicirajongó a lányom és már nekem is kezd terhes lenni a szoptatás (amúgy igény szerint szoptattam eddig, és ez amíg "le nem jön a szerről" teljesen, addig így is marad). A tápszert, lefejt anyatejet nem fogadta el eddig még, se cumisüvegből, se pohárból, se sehogy.

7 hónapos. Mit adjak neki ezek helyett? Ugye 1 éves koráig mindenképpen fontos lenne, de még utána is az a javaslat, hogy sok tej alapú valamit kapjon.

Ugyanitt tippeket elfogadok az éjszakai szopik helyettesítésére, majd a jövőre nézve persze (azt tervezem legtovább megtartani).

2021. febr. 23. 18:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a tápszer, tejital a megoldásod csak..

Nekem semmi bajom a szoptatással,a fiam mégis kiváltotta a nappli étkezéseket 8,5-9 hónapos koràra.

Éjjelre nincs tippem.

2021. febr. 23. 18:44
 2/9 anonim ***** válasza:
27%
Kihùznàm a szoptatàst 1 èves korig, utàna tehèntejet adnèk.
2021. febr. 23. 19:50
 3/9 anonim ***** válasza:
27%
Éjszakai szopi legjobb alternatívája, ha sikerül leszoktatnod az éjszakai evésről.
2021. febr. 23. 20:39
 4/9 anonim ***** válasza:
80%
Semmi baja nem lesz, ha nem kap tejet. Vannak olyan kultúrák, ahol sosem volt divat a tej ivás.
2021. febr. 23. 21:46
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
En tehentejet nem igazan adtam egyiknek sem 3eves korig. Mondjuk probaltam, de neztek ram butan, hogy ez mi...? Amugy igen: Tapszer lesz a megoldas.
2021. febr. 23. 21:55
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
A fő kérdésre válaszolva : szoptattam 2 évig.
2021. febr. 23. 22:24
 7/9 A kérdező kommentje:

*tej alatt anyatejet értek, a tehéntejet tudom, hogy nem javasolják 1 éves kor alatt egyáltalán, és utána sem az anyatej/tápszer helyett

Köszönöm mindenkinek a választ!

2021. febr. 24. 06:05
 8/9 anonim ***** válasza:
75%
Ha blw-zel akkor tudod, hogy nincs étkezéskiváltás, a klasszikus értelemben. 1 éves korig pedig anyatej vagy tápszer. A tejital és társai utána sem. Max sima tehén vagy kecsketej, ha bolti akkor min 3,5%-os.
2021. febr. 24. 06:46
 9/9 anonim ***** válasza:

8

Érdekes

Mert a lányom kb16 hónaposan hagyta el néha étkezéskor a szoptatást..

Fiam pedig 8-9 hónaposan darabosból (blw) is megevett annyit, hogy elhagyta a nappalit..

Este és éjjel 2-szer kérte csak

Azóta is 1 éves

Lànyomat 2,5 éves koráig szoptattam egyébként

1.

2021. febr. 24. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!