Ebben az esetben anyatej vagy tápszer? Sokat stresszelek és rengeteg csokit, vagy ha nincs édesség othon, akkor a tápszert eszem és amikor szoptatok fáj,pontosabban kortyog a baba hasa. Adjak ilyenkor inkább tápszert?
Egyszerűen nem tudom megállni hogy ne egyek édességet.Ha nincs más ithon a tápszert eszem, főleg ha stresszelek.
Rengeteg tejem van, de nagyon kortyog a baba hasa ha szoptatok és alig alszik vmit.
Már nagyon kivagyok merűlve :(
Nappal és éjszaka is nagyon nyugtalanul alszik és folyamatosan ébred meg.
Szerintetek ilyenkor inkább tápszer? Kombinálva adjam?
Drága #10
A lll.hu-nak sokkal jobban hiszek, mint a bebilap.hu-nak.
"Az anyatejben a fehérjék, a laktóz, az ásványi anyagok és több vitamin mennyisége is viszonylag állandó, nem függ az anya táplálkozásától", emelném ki. A "viszonylag állandő" rész pedig úgy értendő, hogy a baba korának megfelelően változnak benne az arányok, illetve egészségi állapotához igazodva időnként megjelennek benne bizonyos ellenanyagok. Azok az összetett szénhidrátok, amik megtalálhatók az anyatejben, akkor is megvannak benne, amikor nem eszel puffasztós kaját. Főleg, mivel a puffadást nem egy olyan anyag okozza, ami direkt módon átmigrálna az anyatejbe, hanem az emésztés mellékterméke:
Azt nem vonom kétségbe, hogy amikor az ember hasfájós gyerekkel küzd, akkor minden kis reménysugárba belekapaszkodva úgy tűnik, hogy ha kb semmit se eszik, akkor elmúlik a hasfájás, de nekem 3 gyerekből 2 esetében akármit ettem, akármivel próbálkoztam, egyiknél 6, másiknál 11 hétig nem volt hatása semminek, cserébe spontánul elmúlt magától, ami szintén arra enged következtetni, hogy nem az én étrendemmel volt a gond, hanem emésztőrendszeri éretlenségről beszélhetünk. A harmadik gyerek meg nem volt hasfájós egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!