Szoptatom a 2 hónapos kislányunkat. Muszáj fogamzásgátlót szednem?
A szülés utáni 3.héttől együtt vagyunk a Párommal rendszeresen. Orvos írt fel Cerazette fogamzásgátlót, de nem szeretnék gyógyszert szedni és amúgy is nagyon drága. Az óvszert egyikünk sem szereti. A krémekről azt hallottam hogy nem biztonságosak, mint ahogyan a megszakított közösülés sem. Szeretnénk majd másik babát, kb 1 év múlva lenne esedékes az újabb teherbeesés.
De szeretnénk a szexet ugyanúgy élvezni mint a baba előtt, tehát nem elrontani a hangulatot mindenféle krémekkel és zselékkel.
Azt kérdezném hogy ha nem védekezünk, de szoptatok és sok a tejem, mennyi az esélye annak hogy nem esek teherbe?
Miért drága a cerazette?
ha olyat veszel amiben egy dobozban 3 hónapnyi van akkor is 2700.- ra jön ki egy hónap...
amig naponta többször szoptatsz még biztos nem leszel várandós inkább csak akkor amikor már naponta csak kétszer szopik.
kérdezd meg a nőgyógyászodat hogy mit ajánl.
Ezt a cikket olvastam, ezért is "mertem" együtt lenni a Párommal védekezés nélkül.
Orvos a gyógyszert javasolta, Cerazette, de egy összegben sok kifizetni azt a majdnem 8 ezer Ft-ot.
Köszönöm a válaszokat :)
Az első menszeszt kb 2 héttel megelőzi az első peteérés.
Amennyiben nem védekeztek, ennél az első peteérésnél simán teherbe eshetsz, és ha úgy gondolod, hogy túl korán, akkor annak a baba látja kárát, akit esetleg elvetetsz.
Az abortusznál sokkal humánusabb (és ha már az anyagiaknál tartunk: olcsóbb) megoldás vállalni a fogamzásgátlás költségeit és esetleges kényelmetlenségét.
Nekem 4 hónap szoptatás után megjött. Még most is szoptatok, én sem akarok hormonokat szedni, hormonmentesen védekezünk (hőmérőzés, ovuteszt, megszakítás, a kritikus napokon hüvelykrém is), de ha mégis besikerül a baba, akkor vállaljuk.
Én csecsemőkkel foglalkozom és számtalan teherbeesési, terhességi, szülési, szoptatási történetet hallgattam végig már eddig az anyukáktól és nem tanácsos a szoptatásra hagyatkozni ezügyben.
Egészséges párnak rendszeres szexuális élet mellett kb 20% esélye van egy adott hónapban a gyermek fogantatására, szoptatás mellett ez mondjuk 15-ig csökken kb...
Nem, nem muszáj szedned.
De akkor ne lepődj meg, ha hamarabb jön a kistesó, mint szerettétek volna!
Én legalábbis nem mernék kockáztatni, ugyanis én is több esetről hallottam már, ahol anyuka biztos volt abban, hogy szoptatás alatt nem eshet teherbe, és mégis megtörtént.
Szerintem a még nem 100%-os krémekkel is kisebb az esélye a teherbeesésnek, mintha nem védekeztek semmivel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!