Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Adnátok babátoknak más anya...

Adnátok babátoknak más anya tejét?

Figyelt kérdés
Főleg, ha ki sincs vizsgálva, mert pl. a szomszéd és odaadja!
2010. aug. 15. 12:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
54%
ha nekem nem lenne akkor biztosan!!az állomásokon sterilizálják,ugyhogy nem kell félni..
2010. aug. 15. 13:01
 2/15 anonim ***** válasza:
37%

Attól függ mennyi idős a baba és hogy milyen a szomszéd!!

Ha tiszta megbízható akkor miért ne...

3/15 anonim ***** válasza:
33%
sterilizálatlant soha!!
 4/15 anonim ***** válasza:
54%
Hát látatlanban biztosan nem. Egyébként meg jobb mint a tápszer, szóval igen.
2010. aug. 15. 13:03
 5/15 anonim ***** válasza:
25%
Olyat adnék, ami be van vizsgálva. Szomszédét nem adnám!
2010. aug. 15. 13:10
 6/15 anonim ***** válasza:
44%
Nehéz kérdés. Attól függ mennyire ismerném a szomszédot. Ha nagyon és megbízható, tiszta, akkor azt hiszem igen. Van egy barátnőm, ő adott oda másnak tejet, de tőle én is minden gondolkodás nélkül elfogadtam volna, mert ismerem annyira. Olyan személytől, akit nem tudom hogy él, csak látásból ismerem, esetleg beszéltem már vele, attól nem szívesen. Sosem tudni egyébként mi lappanghat a másik szervezetében. Akkor inkább anyatejgyűjtő állomásról szerezném be, ott kivizsgálják.
2010. aug. 15. 13:13
 7/15 anonim ***** válasza:
27%
Csak gyűjtőből adnék.
2010. aug. 15. 15:57
 8/15 anonim ***** válasza:
71%

Tejadó anyuka vagyok. Napi 8 decit adok háztól-házig rendszerben egy anyukának, és napi fél litert a tejgyűjtő állomásnak.

Nem véletlenül vizsgálnak meg minket alaposan, és a leadott tejet is minden egyes alkalommal. Egyrészt az anyuka súlyos betegségeket adhat át az anyatejjel, pl szifiliszt, AIDS-et, Hepatitis-B-t, amiknek sokszor tünete sincs, a hordozó nem is tudja, hogy fertőz. Másrészt ha nem kellően tisztán fej, akkor a kezéről, bőréről, a mellszívóról stb veszélyes kórokozók kerülhetnek a tejbe, mint pl az E-Coli.

Én nem adnám olyan anyuka tejét a babámnak, aki arra a csekély fáradtságra sem hajlandó, hogy elmenjen és ingyen elvégeztesse a vizsgálatokat. Nem sok van: tüdőszűrő, székletvizsgálat, bőrgyógyásznál bőrvizsgálat, és egy vérvétel.

2010. aug. 15. 20:34
 9/15 A kérdező kommentje:
Hát igen a szoméd is lehet AIDS-es, még ha tiszta is, én ettől félnék! Ti ettől nem féltek, félnétek?
2010. aug. 15. 21:23
 10/15 anonim ***** válasza:
59%

Előző vagyok, a tejadó anyuka.

Édesanyám is HepatitisB-hordozó. valószínűleg egy vérátömlesztés során fertőződött, amikor még nem szűrték a vért erre. Vért akart adni, így derült ki, ha ő lehet fertőzött, akkor bárki.

2010. aug. 15. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!