Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Túltelítődés: szerintetek...

Túltelítődés: szerintetek hogyan oldjam meg, kinek mi a tapasztalata?

Figyelt kérdés

Még csak pár napos baba mellett (2. gyermek, elsőnél nem volt ilyen "gond") túltelítődnek melleim - elég jól sikerült tejbelövellés.

Szoptatáskor a baba félig sem üríti ki a melleim. Muszáj fejnem, különben fájdalmasan telítődnek - főleg a mell felső részén. Feszül, nagyon kemény.

Tudom, hogy idővel beáll a kereslet-kinálat; első gyermeknél csak olyan esetekben volt fent említett telítődés, ha változás történt: tovább aludt, elhagytunk egy étkezést, bármi miatt csúszott a szoptatás.

Viszont most az fordult meg a fejemben, hogy a sok fejés (egyelőre minden szoptatás után, minimum annyit, mint amit megevett) nem fog-e keresletet jelenteni? Nem lesz emiatt szinten tartás? Ezt is úgy fogja érzékelni a testem, hogy szükség van akkor a lefejt mennyiségre is, tehát termelnie kell, nem? Viszont ha nem fejem le, azt hiszem komolyan kipukkadna, mint a túlfújt léggömb. :)

Illetve ugyanitt: szerintetek melltartóban aludni, állandóan abban lenni jobb/rosszabb? Most az anélkül fekvésnél mázsás súly van szabadon. Melltartóban viszont nem tud akkorát mozdulni. Tej nélküli időszakokban azonban kifejezetten nem szeretek melltartóban aludni, úgy érzem, szüksége is van a mellemnek annyi szabadságra.

Állandóan viselni, főleg ha be is durran, szerintetek sem jó? Szabadon viszont a gravitáció sem kíméli, főleg most, hogy extrém a súlya.

#szoptatás #fejés #durranás #fájdalmasan telt
2021. jan. 2. 04:17
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Nekem is úgy javasolták, max megķonnyebbulesig fejjek. Eleinte én melltartóban/Szoptatós trikóban aludtam, de van amikor nem -bírom elviselni, akkor éjjelre leveszem és törölközőt terítek magam alá.
2021. jan. 4. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!