Azt honnan tudom, hogy attól fáj a baba hasa, hogy én tejtermékeket eszem? És minden ételt el kell hagyni, amiben tej van?
Onnan tudhatod, hogy 1-2 napra mindent kiiktatsz, amiben tej vagy tejpor lehet, és figyeled a babádat. Ha jobban lesz, akkor ez a gond.
A tejtermékeket, ez egyértelmű, túró ruditól joghurtig, a vajat is. Kalácsot, kekszeket, fagyit, ropit, tejes kiflit, sütiket, krémleveseket, úgy általában mindent, aminek az összetevői között ott van a tejpor vagy tejsavópor. Azaz el kell olvasni az apróbetűket is.
Ezt csak k9i tudod következtetni. 2-3 nap kihagyod az étrendedből a tejterméket és mindent, ami tejszármazékot tartalmaz ha már úgy gondolod a 3. 4. napon, hogy nem a fáj a kicsi hasa, akkor eszel 2 napig mindent, amit tejes és ha ez a alatt illetve a következő 2-3 napon fáj a hasa, akkor attól. Azért kell a kihagyás, hogy az ő szervezete is ürüljön, illetve a tied is, aztán visszaterhelsz, de nem biztos, hogy egyből jelentkezik a hasfájás, mert kell egy kis idő, amíg a reakció megjelenik, mivel a kicsik is sokszor mutatnak késleltetett reakciót. Ha úgy látod, hogy attól fáj a hasa, akkor bizony jó lesz mindent kihagyni vagy legalábbis a minimum alá venni a fogyasztását, mert ugyanakkor neked is és neki szüksége van rá.
Teljesen kihagyni se jó, mert akkor meg nem szokik hozzá, ezért a kihagyás és diéta, majd megint egy lassú visszavezetés a legjobb, hiszen ez nem árt, mert a benne lévő vitaminok hosszú hónapokig nem szívódnak fel a szervezetben teljesen.
Ha viszont ki akarod hagyni, akkor igen minden ételt, tejterméket, illetve felvágottat, édességet és sok minden más is tartalmaz tejet és tejterméket.
Igen. De azzal semmit nem vesztítesz, ha teszel egy próbát. Mi nem tudhatjuk, hogy a gyermekednek a tejtől fáj-e a hasa. Azt viszont tapasztaltam, hogy a tejtől FÁJHAT, feltételes módban. A tehénfehérje az anyatejjel együtt átjut a babába, nem feltételes módban, és van olyan baba, aki erre érzékeny, nála vigyázni kell. Másnál meg nem.
Én magam is döbbenten olvastam itt, hogy a tehéntejtől fájhat. Akkor már mindent kiptóbáltam, és semmi sem segített a hasfájásra. 1 hónapra kiiktattam a tejet, és rendbejött a hasa. Utána lassan, fokozatosan visszavettem a tejet az étrendbe, most már bírja, már 5 hónapos. Ennyi az egész.
Más a helyzet annál, aki tehéntej-allergiás. Ott szigorú és tatós diétát kell tartani a szoptatás teljes időtartama alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!