Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tegnap derült ki a hüvelykenet...

Tegnap derült ki a hüvelykenetből, hogy candida gombám van. Ez milyen hatással van a szoptatott babámra?

Figyelt kérdés
4 hónapos a kislányom és kizárólag szoptatom. Ő is elkaphatta? Kaptam gyógyszert meg krémet is, az orvos szerint nem vészes a fertőzés. Azt sem tudom h a gyógyszert lehet-e szoptatás alatt szedni, ez ma kiderül. Diétázni nem lehet csak mértékkel...az eddig lefejt tejemet dobjam ki? Fogalmam nincs mióta lehetek fertőzött. Császáros szülés volt amúgy, csak mert tudom h hüvelyi szülés útján fertőződik a baba. Külföldön élek,é itt semmit nem vesznek komolyan. Pl. a párom kezelése fel sem merült bennük, bár óvszert használunk, de szájon keresztül visszafertőződhet...a kislányom egészséges, de csináltassak nála is tesztet? Teljesen tájékozatlan vagyok a témában. Segítségeteket előre is köszönöm
2008. nov. 29. 11:00
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem kapja el a baba, a gyógyszert viszont olvasd el,. mert azt lehet szoptatás alatt nem kéne, akkor inkább tápszer, de szerintem az is belefér.

A párod kenje magát amíg neked nem múlik, de vagy külön krémmel, vagy spatulával szedjetek a tégelyből.

Canesten-t ha beírod a keresőbe meglátod mit tartalmaz stb, gondolom a többi készítmény is ilyen.

2008. nov. 29. 11:34
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, a tápszerrel az a gond hogy nagyon ellene vagyok, de nem is ez a probléma, a babám nem eszik üvegből még tejet sem...de ma ha eljutok a gyógyszertárba megnézem a tájékoztatót.
2008. nov. 29. 11:51
 3/8 A kérdező kommentje:
Ha esetleg a gyógyszert nem lehet szoptatás alatt szedni a lefejt tejet kaphatja addig a baba? Mármint az előzőleg lefejt tejet. Írtam h nem eszik üvegből, de gondolom az éhség nagy úr. a gyógyszert 4 napig kéne szednem
2008. nov. 29. 11:55
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha már szüléskor is fertőzött voltál, attól lehet a szájpenész. De császárnál nem hiszem, hogy elkaphatta. Hüvelykúpot nyugodtan használhatsz, nem lesz a babának semmi baja tőle. Igaz, a gyógyszeren talán rajta van, hogy légy óvatos, de nekem a gyógyszertárban azt mondták, hogy minden gyógyszerre ráírják, de ez nem szívódik fel. Párod kenje magát, bár ha óvszereztetek, nem hiszem, hogy elkapta.
2008. nov. 29. 13:30
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi, Szülés előtt elvileg semmi bajom nem volt. Szájpenésze nincs törpinek, bár biztos ami biztos alapon 2-3 naponta áttörlöm a száját bórax glicerinnel.Azért enyhe szénhidrát mentes diétát lehet tartani a candida ellen? 1éves korig szeretnék szoptatni és hát az még odébb van...addig sem szeretném ha a candida tovább szaporodna
2008. nov. 29. 13:34
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem terhesen mutatták ki. Ha van egy kis időd ( gyerek mellett, ha-ha) üsd be a google-ba, hogy Candida albicans, kiad sokat. Amire emlékszem az utasításokból:

- tangáról átszokni hagyományos bugyira

- nagydolog után nem szabad előre felé törölni

- ha ezt az ökörség lúgosítást csinálod, hagyd abba. HA egészséges vagy, a hüvely savas kémhatású, ezért nem tud elszaporodni semmilyen gomba ilyenkor. (Na erre nem emlékszem, miket ettem, de csupa savanyú dolgot, ecetet meg kefírt nem szabad). Csökkensd a fehérkenyér, cukor mennyiséget, de teljesen kiiktatni azért nem szükséges.

- szódabikarbónás ülőfürdő, ha higiénikusan meg tudod oldani

Szóval mivel egyébként is benne van a szervezetünkben, szerintem a párod magától meggyógyul, ha Te nem fertőzöd már vissza, mert "visszasavanyodsz". Én szoptatnék rendesen tovább, mert a babával úgyis egy az immunvédettségetek. Gyógyszert én nem szednék, csak a hüvelykúpot használnám, mint akkor is. Anno terhesen nekem egy héttel később már nem volt.

Ha valami még eszembe jut, leírom, mert biztosan ugyanolyan szörnyen érzed magad, mint én akkor. Olyan szégyenletesnek éreztem, még a kispapát is meggyanusítottam, utána mondták, hogy semmi köze a hűséghez, magától is kialakul. Fertőzött meg azóta lehetsz, hogy folyást észleltél magadon. Nyugi, teljesen ártalmatlan mindannyiótokra, csak szorísd vissza a gomba mennyiségét a szervezet által kezelhető mennyiségre.

2008. nov. 29. 16:24
 7/8 A kérdező kommentje:
Azóta már utánanéztem,csak azért írom le ide hátha valakit érint szintén. Nekem nem volt semmi panaszom, se folyás semmi, csak a rákszűrésen vett kenetet a doki mert szerinte nagyon piros volt a hüvely fal. Akkor derült ki h a kis nyavajás candida gombik elszaporodtak. Császár után 2 féle antibiotikumot is kellett szednem, előtte 2 hónapig magzatmegtartó gyogyókat...szerintem ezek a ludasak a dologban. Mindig is bio koszton éltem, csak az édesség kerített hatalmába az utóbbi időben. Szóval használom a kúpot, a krémet, és egy ésszerű candida diétát csinálok:_rozs, zab- és teljes kiörlésű kenyér, élesztő, sütőpor nélkül, vadrizs fehér helyett, tönköly búzás bio tészta, krumpli 2 hétig megvonva, sovány husok, zéró édesség, zéro penészes v érlelt sajtok, tej 2 hétig szintén kiiktatva, kefírt eddig sem ettem, tehéntúró helyett juhtúró, tejföl helyett joghurt...stb. és boldogan szoptatok tovább. Köszönöm mindenkinek a választ
2008. nov. 30. 17:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Sok infó van itt a neten, érdemes utána járni, elolvasni dolgokat.
2009. dec. 30. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!