Meddig fontos ténylegesen a szoptatás?
Meddig táplál az anyatej, meddig védi ténylegesen az immunrendszert?
Kb mikortól tölt be már "csak" komfort funkciót?
Hány hónapos korig fontos úgy igazán?
Lehet bután hangzik, 6 hónapos a kislányom, de nagyon kezdek belefaradni a szoptatasba (iszsz baba és képes másfél óránként enni). Hozzátaplalni most kezdtem, gondolkoztam hogy estére adok tejpép vagy tápszer kiegészítést csak legyen már egyszer olyan hogy tudok aludni egyben pár órát.
Attól függ, hogy akarsz - e neki adni tápszert, tejpépet, tejitalt, tehéntejet stb.
Vagy elfogadja-e, meg tudja-e emészteni.
Az én lányom 2 évig szopott, mert hiába próbáltam nála a tejpépeket meg ilyesmiket, kihányta :). Szóval maradt az anyatej.
2 éves korig kell valami tejalapút kapnia (anyatej/tápszer).
Fiam is ezt csinálta amit irsz. Mi 4hósan kezdtük a hozzátaplálást.
Estére laktato kaját kapott, hogy hátha jobban alszik. Hát nem.
Mi 1éves koráig éjjel 3-4x keltünk, én akkor sokalltam be. Nappal kb 8hós korától csak 1x cicizett, a többi étkezés ki lett váltva, tápszert sosem kapott. Totál leszoktattam 1 évesen a cicizésről. Aznaptól átalusszuk az éjszakákat. Nagyritkan 1x kel inni.
Köszönöm a válaszokat!
Némiképp örülök hogy nem vagyok egyedül, rosszul éreztem magam hogy még ilyen kicsi, cicifüggő, és már el is akarom választani. Holott nem elválasztani szeretném, hanem csökkenteni a szoptatások számát.
Azzal nem lenne bajom, ha reggel-este vagy a napközbeni altatáshoz lenne csak cici, de ezt az iszsz dolgot én tényleg elbactam.
Napközben 2 óránként cicizgetne ami annyit jelent hogy éppenhogy iszik valamennyit és nem lakik jól szerintem és napközben sem alszik nagyokat. Most már muszáj lenne valami napirend szerűség.
Családban van egy kislány akit 2,5 évesen úgy kellett nagy sírások árán leszedni a ciciről, mert ő is állandóan tépte az anyjáról a ruhát, mondjuk ott mindenre vígasz a cici volt. Ott már a nőgyógyász is javasolta az elválasztást a felborult ciklus miatt.
Ha jól emlékszem kisfiam is 6 hós korban választott magának "nyunyókát", lehet arra is sor fog kerülni lassan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!