Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért ad pótlást sok anya,...

Miért ad pótlást sok anya, mikor nagyon-nagyon ritka az amikor ténylegesen kevés a tej?

Figyelt kérdés
[link]
2008. aug. 12. 18:10
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ezt olvastam és ezért nem értem.
2008. aug. 12. 18:11
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem 6 hónapos a kislányom és csak az első 3 hónapban tudtam szoptatni!Pedig az első napokban szopi mellett,mellenként 100ml-t tudtam lefejni minden alkalommal,annyira sok volt.Aztán egyre kevesebb lett és a végén teljesen elapadt.Pedig ettem rendszeresen,rengeteg folyadékot ittam,szoptatós teát,homeopátiás készítményeket szedtem.És mégis...!Elment a tejem,amiért nagyon sokáig szomorkodtam,kevesebbnek éreztem magam a többi anyukánál!De miután a párom megnyugtatott,hogy én mindent megtettem,és nem a világ vége,ha a babánk tápszert kap,megnyugodtam.Gyönyörűen fejlődik,ma már mindent eszik,nem volt még egyszer se beteg és nem nagy fejű!!!Ma már csak az bosszant,de rendesen,hogy azokat az anyukákat annnyira de annyira lenézik és megszólják,hogy az hihetetlen!!!Attól én még ugyanolyan jó anya vagyok,sőt!!!És sajnos ezen az oldalon is többször olvastam már olyan véleményeket a tápszeres babák anyukáiról,hogy nekem esik rosszul!!Nem kéne a másikat leszólni!!

2008. aug. 12. 18:38
 3/11 A kérdező kommentje:
Nincs leszólva senki, csak kérdeztem. Aki a nem szoptat, azért nem szoptat, mert félti a mellét, na az már más.
2008. aug. 12. 20:22
 4/11 A kérdező kommentje:
Bocsi, összeakadt a mondat.
2008. aug. 12. 20:23
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a legtöbb anyuka nem saját akaratából ad pótlást gyermekének, hanem tényleg azt gondolja, hogy ha nem ad, akkor a baba nem fog fejlődni megfelelően. Sokszor érezheti egy anyuka, hogy kevés a tej, pl. majdnem minden este, amikor tényleg kevesebb jön, mint azt a tanácsadók mondják is.

Én csak a saját példámmal tudok válaszolni: az első fiamnál én is pótlást adtam már 3 hetes korában, mert azt hittem, hogy nincs elég tejem, nem volt információm erről a témáról egyáltalán semmi (9 éve történt). A középső baba születése előtt rengeteget olvastam és sikerült is a szoptatás, de sokszor még így is aggódtam, de nagyon eltökélt voltam, és szerencsére a baba is türelmes volt. Ha követelődzőbb lett volna, akkor lehet, hogy elszállt volna minden önbizalmam... A 3. fiamnál már nem is volt kétséges, hogy sokáig fogok szoptatni, de még így is voltak problémáim (sebes mellbimbó)...de túléltem azt is.

Szóval a kérdésedre a válaszom, hogy azért adnak pótlást, mert kevés, vagy rossz információ birtokában vannak az anyukák, vagy tényleg annyit idegeskednek, hogy a tejleadó reflex kicsit rosszabbul működik akkor,vagy a védőnő vagy orvos beléjük beszéli, hogy mennyit KELL híznia mindenképpen a babának, és ha a baba nem elég dundi, ne adj'isten gyárilag karcsúbb testalkatú, már nyomják is a receptet.

A szoptatáshoz, nagyon sok önbizalom kell(ene)és mellé rengeteg támogatás a környezettől.

2008. aug. 12. 23:43
 6/11 A kérdező kommentje:

utolsó válaszoló: szívemből beszélsz. Én nagyon sajnálom, hogy rengeteg baba tápszeren nő fel.

Üdv:-))

2008. aug. 13. 09:40
 7/11 A kérdező kommentje:
ja még annyi, hogy támogatást én sem kaptam, csak nagyon utánajártam és letojtam amit az orvos és a védőnő mond. Sőt már a kórházban sem hallgattam senkire. Sajnos ezt másképp nem lehet.
2008. aug. 13. 09:42
 8/11 anonim ***** válasza:
63%
Én azt nem értem, miért kell ilyen kérdést feltenni? Sok anyát bánt a dolog, hogy pótlást kell adnia, és akkor még ilyen kérdéssel fájdítani a szívét? És igazából egy babának semmi bizonyítható hátránya nem származik abból, ha pótlást, vagy csak tápszert kap. Persze akinek van teje, az szoptasson, de ha ez nem megy... Az én fiam 3 és fél hónapos volt, amikor elapadt a tejem, azóta tápszeres, de én nem estem pánikba, nem lelkizetem miatta, hanem örültem, hogy legalább 3 és fél hónapig kapott anyatejet. Ez nem tragédia. Abba sem szólunk bele, hogy a másik mit vacsorázik, hát ebbe sem kéne.
2008. aug. 13. 10:05
 9/11 anonim ***** válasza:
65%
Nekem ne mondja senki, hogy olyan nincs, hogy kevés a tej. Az én babám 3 hónapos. Két hónapos koráig szopott és én is úgy éreztem, hogy kevés a tej, de a védőnő bíztatott, hogy nem kevés, elég neki. Hát a baba egyre nyűgösebb lett, végül két napot végigordított elejétől a végéig, mikor megmértem, láttam, hogy vesztett a súlyából egy hét alatt. Azóta fejem neki, mert nem hajlandó szopni és nem elég neki. Pedig a fejéstől állítólag többnek kellene termelődni, de délután már csak 60 ml-t tudok kifejni a kettőből. Kérdem én, valamit rosszul csinálok? Nem jól fejek? Hát ezért adok pótlást a babámnak, de csak napi egy max. két alkalommal, mert amíg van az a kevéske tej kapja meg minden cseppjét. És hidd el mindent megtettem a hatékony szoptatásért és a több tejért. Nem ment! Sírva bontottam meg a tápszetr, mikor először adtam neki.
2008. aug. 13. 15:26
 10/11 A kérdező kommentje:
Azért teszek fel ilyen kérdést, mert tiszta szívemből segíteni szeretnék. Én azt szeretném, hogy a gyógyszergyárak ne tudják a sok tápszert eladni, és sok anyuka tudna szoptatni. Senki szívét nem szándékozom fájdítani. Elolvastátok alaposan azt a linket?? Volt cumi, cumisüveg stb.??
2008. aug. 14. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!