Mit csináljak ha esténként kevesebb a tejem és kisfiam
éhes? Mit adhatok neki? 3hós múlt. Kizárólag anytejes
1/12 anonim válasza:
Ezt inkább a doktornak mond ,de biztosan tápszert fog felírni
2008. nov. 27. 19:52
Ha szeretnéd, hogy csak anyatejes maradjon, próbálj meg reggel fejni szopi után, ha esetleg van még tejed és este odaadhatod neki. Vagy este két mellből szoptass. Vagy mindkét megoldást is csinálhatod egyszerre. Ha dokihoz mész úgyis tápszert fog írni. Tejserkentőket gondolom próbáltál már, úgyhogy ezt nem részletezem!
2008. nov. 27. 20:28
Szia!
Szerintem is jelezd a doktor felé,és biztosan tápszert fog felírni!
2008. nov. 27. 20:28
tápszert irass nem lesz baja tőle ha esténként kap kiegészitésnek picit. megnyuszik mert nem lesz éhes! ne aggodj igy is még főleg szopizni fog!
2008. nov. 27. 21:17
5/12 A kérdező kommentje:
Azt olvastam esténként kevesebb a tej.Nem azt mondom,hogy nincs csak kevesebb persze fejem és mindkét ciciből eszik.Mindent kipróbáltam de azt a szörnyű ízű tápot tutti nem adom neki.Akkor inkább gyümölcs vagy tejpép.
Na erre én is kiváncsi lennék,hogy ennyi idős babának lehet e gyümölcsöt v tejpépet adni.
2008. nov. 27. 22:53
A tápszer babának való,neki nem olyan szörnyű. A felnőttnek az anyatej sem ízlik. Akkor azt se eheti? de szerintem is a reggel (vagy egész nap összesen) fejt tejből a legjobb adni neki este pótlást. a gyümölcsöt, tejpépet szerintem verd ki a fejedből, azok az idők elmúltak.(hálIsten)
2008. nov. 28. 07:45
8/12 A kérdező kommentje:
Tudjátok utánnaolvastam az európai unió miatt van az,hogy 6hóig kell szoptatni mivel ott van pénz,hogy az anyák változatossan étkezzenek.Viszont itt sajna nincs ha elolvassátok egy kérdésemet pont erről írok,hogy sajna így hó végén nem nagyon van pénzünk nah ebből,hogy egyek változatossan?Én 25éves vagyok az anyukám 3hóig tudott szoptatni utánna tápszert de adott gyümit és pölö húslevest is ettem meg sütőtököt.És nem vagyok beteges nem is voltam elég erős fizikumú is vagyok.Ugyhogy szerintem a kisbabák gyomra 25 évvel ezelött sem volt másabb mint most.Amelyik baba sokat mozog és a gyomra helyreállt miért ne ehetne gyümit?főtt alma?nem értem én csak szoptatok és nem fogok semmit adni neki 6hóig csak nem értem.valaki elmagyarázhatná.Mi változott?sőt a neten is vannak receptek 4hós kórtól a tápos baba miért ehet 4hótól a tejes miért nemn???nem értem aztán lehet én vagyok a tudatlan.
Hogy mi változott? Amikor Te vagy Én születtünk az alma a barack nem a Tesco-ban termett és anyukád nyugodt szívvel odaadta neked, mert tudta honnan van. Ha nézel híradót sokszor van olyan ellenőrzés, hogy "hiper" gyümölcsöt vizsgálnak, és mindig megállapítják, hogy a gyümölcsöknek koránt sincs meg a vitamintartalma, vegyszeres. a bió meg nagy humbug. a tápszeres baba pedig azért ehet előbb, mert még nincs az a tudós, aki az anyatej fantasztikusságát le tudná 100%ban másolni. a tápszer egy jól sikerült valami, de nyomába nem ér. És az anyatej az immunrendszer kialakulásának alapja. Mellesleg azért jó legalább 6 hónapig szoptatni, mert a babának egyszerűen nem kell más, mert abból mindent megkap.
2008. nov. 28. 10:20
Szia! Sajna 25 évvel ezelőtt nem kizárólag mérget, és vegyszert ettünk, mint most. Viszont ha van kerted, vagy édesanyádnak, ahonnan tudod hogy nincs permetezve ha hozol valamit, akkor nyugodtan adhatsz egy kis gyümölcsöt a picinek. A barátnőmnek 6 hetesen elapadt ateje egyik pillanatról a másikra, és épp vasárnap is volt, úgyhogy húslevesből adott a picinek, nem éheztette amíg orvos lesz, és a gyerek azóta csak rendes ételt eszik. Olyan stramm fia van hogy csuda. Ja és egyszer sem volt beteg a 14 éve alatt!!! Nem kell mindjárt elítélni, ha valaki nem csak szoptat. Bébi ételből én is adom már a desszerteket a 3és 1/2 hónapos lányomnak, és imádja a sütőtökpürét, amit saját tökből készítek neki. És ugyanúgy szopik mint eddig, napi hétszer.
Üdv. egy öt gyermekes anyuka
2008. nov. 28. 11:10
Kapcsolódó kérdések: