Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ezt vajon miért csinálhatja a...

Ezt vajon miért csinálhatja a babám?

Figyelt kérdés

Az utóbbi napokban kezdte el azt csinálni, hogy a kis kezecskéjét tömködi a szájába, néha a feje alatti kis textilpelenka sarkát is valahogy a szájához ügyeskedi és azt is "eszi", mintha éhes lenne, de amikor a cicihez emelem, akkor vagy teli torokból ordítani kezd (amúgy nem sírós), vagy jobb esetben csak aranyosan nézelődve elkezdi nyalogatni, esetleg a szájába veszi majd kiköpi, mintha elfelejtette volna, hogy kell szopizni. De máskor meg teljesen normálisan szopizik, amikor úgy "igazán" éhes, ilyenkor őszintén fogalmam sincs, mit szeretne. Felveszem, dajkálom, úgy tűnik, ez neki jó, de nem tudom, ez csak figyelemelterelés-e részemről, vagy ez is lenne a célja. Gondolnék esetleg arra, hogy elkezd ismerkedni a világgal, és ezért tömköd mindent a szájába, amit ér, de még nem kezdett el nyúlni a dolgok után, még csak 7 hetes, szóval elég valószínűtlennek tartanám, hogy ez lenne.

Amúgy jól eszik, jól gyarapodik, szóval nem félek, hogy ez bajt jelezne, csak egyszerűen nem értem, mi ez. A ti babátok csinált ilyet? Miért?

2020. szept. 17. 20:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Felfedezte a kezét, ez ad neki megnyugtatást.
2020. szept. 17. 20:30
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Mindegyik csinál ilyet, a babák ilyen rágcsálással ismerik meg a külvilágot, jó sokáig a szájukba vesznek mindent.
2020. szept. 17. 20:30
 3/4 anonim ***** válasza:
A lábát is a szájába fogja venni. Ők így ismerik meg a dolgokat. 1 éves a fiam és még mindig körberágja a dolgokat
2020. szept. 18. 07:09
 4/4 A kérdező kommentje:
Az oké, csak azt hittem, ez kicsit később jön, 7 hetesen még nem annyira tűnik koordináltnak a mozgása, de ezek szerint mégis :D
2020. szept. 18. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!