3,5 hónapos babám szégyenlős lenne, vagy miért csinálhatja ezt?
Amikor kézben van és valaki beszél, közeledik hozzá elfordul. Sokszor néha bujkál a mosoly a szája sarkában, de mégis elfordul.
Velünk szülőkkel ritkán csinálja ezt, minket néz hosszasan, de ma reggel velünk is néha elkezdte...
A tükörképével ugyanez :) Ránéz, elkezd picit mosolyogni, de inkább elkapja a fejét és a túloldalra fordítja.
Vagy túl fáradt lenne és sok neki az inger, a másik személy? Aránylag kipihent állapotában is csinálja.
Szégyenlős lenne?
Ilyesmire gondoltam, rossz szóval fejeztem ki magam.
És ez normális ebben a korban? Azóta van amióta többször ki kell venni a babakocsiban, mert sír, és emiatt sokan odajönnek járókelők beszélgetni, megnézni őt...
Egyes voltam:
Ne aggódj. Szerintem inkább azért mennek oda a babakocsihoz, hogy megcsodáljanak egy kis életet. Ilyen sok baj és nyomorúság között mindig bodogság látni egy új életet.
Ps: a szégyantudat nem érvényes, szamárságot írtam, ne haragudj. A szégyellősség jellemvonás, a szégyentudat egészen más. Elnézést, fáradt vagyok. A babádnak semmi baja, biztos vagyok benne, hogy minden oké.
Kisfiam ugyanezt csinálta. Ő mondjuk nagy mosollyal általában de néha teljesen szimplán csak elfordult🤷🏻♀️
(A tükör őt ennyi idősen nem is érdekelte, most is inkább rám vigyorog benne, bár már néha 1-1 pillanatra szemlélgeti magát benne.)
Én amiatt ugyanúgy aggódtam picit mint te, de nem kell! Utólag azt mondom ez csupán egy fejlődési szint, amin majd továbblép. Az én fiam most már kb mindent ès mindenkit hosszasan figyel, az emberekre mosolyog, kacag, nyílt, barátságos. De ez is biztos változhi fog.😊
Úgyhogy hidd el: Teljesen normális amit csinál, és tök cuki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!