Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elég vajon a tejem?

Elég vajon a tejem?

Figyelt kérdés

3350 grammal született 2 hete, 3050 grammal jöttünk ki a kórházból, másnap levittük az orvoshoz, de mivel tovább fogyott (3020g), ezért tápszer receptet kaptunk. Még aznap délután a semmiből belövelt a tejem, szóval a tápszert kb ki se bontottuk, azóta is iszsz a babám. Múlt hét pénteken voltunk mérésen, 3420 gramm volt, viszont ma megmértem és csak 3480 gramm. Az előző 1 héthez képest ez nagyon kevés hízás, és most megint rettegek, hogy éhezik, és nincs elég tejem.

Sokat alszik, mikor ébren van jókedvű, pisis pelus van napi 6, kakis csak 2, mikor az egyik mellém ből szopiztatom, a másikból ömlik a tej, illetve az aktív mellről is úgy cuppan le, hogy folyik ki a száján a tej.

Ha van elég tejem, miért bízik ilyen keveset?

2020. aug. 18. 06:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
2 hét alatt hízott 460-at (a legalacsonyabb súlyhoz kell mérni). Mi kevés neked ezen? A minimum 100-150 g/hét átlagban (!). Nem naponta, pár naponta kell mérlegelni.
2020. aug. 18. 06:23
 2/10 A kérdező kommentje:
Jó, de péntekhez már csak 4 nap van. Ha ezalatt a 3 nap alatt csak 60 grammot hízott, hogy fog péntekig még 90 grammot felszedni?
2020. aug. 18. 06:31
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

100-hoz még 90 kell? :)

Egyébként átlag! Havonta heti átlag!

2 hetesen már többet hízott mint 3 heti minimum.

De méregesd csak ha nem akarod szoptatni. ;)

Semmi nem utal arra, hogy éhezne, hogy rossz lenne a bevitel, csak a hülye mérleged, ami egy pisi/kakitól is +/- 100-at ingadozgat, de te csak azért is stresszeled magad feleslegesen.

2020. aug. 18. 06:40
 4/10 anonim ***** válasza:
Van elég, mérd meg holnap is ha aggódsz!
2020. aug. 18. 06:50
 5/10 A kérdező kommentje:

Teljesen csupaszon mértem, ahogy a védőnő is a rendelőben.

Pont ez az, hogy akarom szoptatni, de a kórházban is csúnyán lecsesztek, hogy miért éheztetem a gyereket, miért nem szóltam, hogy nem eszik, és akkor adtak volna tápszert. De én nem tudtam, hogy éhezik, mert mikor megnyomtam a mellem, jött belőle előtej, egész nap szopizott, csak a nagy mértékű fogyásból lehetett megállapítani, hogy nem eszik, meg hogy megmérték evés után, és a mérleg szerint nem evett semmit. Szóval nem tudok másra hagyatkozni, csak a mérlegre :(

2020. aug. 18. 06:55
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy mérés nem mérés. Lehet, hogy az előző mérésnél pisi vagy kaki előtt mérték, most meg utána mérted és máris ott van az a különbség. A mérlegnek is van 20 -50 gramm "hibája". Én most így ez alapján biztos nem kezdenék tápszert.
2020. aug. 18. 07:00
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
2 hét alatt 460g hízás gyönyörű! Szoptatás tovább, nehogy tápszerezz! Havi átlagot nézz mindig. Amelyik héten kevesebbet hízik, azon a héten hosszra nő épp, nincs ezzel baj.
2020. aug. 18. 07:41
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnyugtattatok. Ezt az amelyik héten nem hízik, ott hosszra nő, ezt hallottam már valahol, de elfelejtettem.
2020. aug. 18. 09:59
 9/10 anonim ***** válasza:

Pont jó!

Nálam is nehezen kezdett el gyarapodni, sokat aludt, utána belendült.

2020. aug. 18. 10:05
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Jófejek a kórházban is🤦 Remélem nem bababarátnak hívják magukat. Egy újszülött gyomra akkora, mint egy cseresznye, elég neki pár ml kolosztrum, azért szopik sokat, hogy fekszaporítsa a tejet. Az, hogy az első pár napban fogy, teljesen rendben van, nem kell betápolni azonnal. A gyarapodása a kisbabádnak teljesen jó, ne nézegesd, mennyit eszik. Ha pisil, kakil, alszik, a szopás végén elégedetten engedi el a melléd és hátradől tejjel a szája szélén, akkor van tejed. Ne méregesd, bízz magadban.
2020. aug. 18. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!