Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Keltsem éjjel szopizni?

Keltsem éjjel szopizni?

Figyelt kérdés

3 hónapos kislányom elkezdte ataludni az éjszakát. Védőnő szerint ébreszteni kellene de van elég tejem és pelusok száma, gyarapodás is rendben van.

Megmondom őszintén jól esik pihenni nekem is mert még a nagyhoz is néha kelnem kell.

2020. aug. 17. 08:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%

Dehogy

Védőnő nem is szokott a szoptatás módjába beleszólni, ha nincs gond a gyarapodással

Lassan valószînűleg megint kelni fog magától is / 2 gyerek után nálunk ez a tapasztalat/

indul a fogzás, és az, hogy zavarja a mozgásfejlődés...

Egészséges, jól fejlődő babát nem keltünk

2020. aug. 17. 08:26
 2/12 A kérdező kommentje:

Én is így gondolom hogy lesz ez még így sem...

Védőnő nagyon időre szoptatás párti sajnos és én pedig isz szoptatok, ami ugye azt jelenti hogy nem keltem.

2020. aug. 17. 08:35
 3/12 anonim ***** válasza:
86%
Én sem kelteném. Pár hetes babát igen, de 3 hónaposat nem.
2020. aug. 17. 08:54
 4/12 anonim ***** válasza:
87%
Örökérvényű szabály: Alvó gyereket nem ébresztünk fel
2020. aug. 17. 08:58
 5/12 anonim ***** válasza:
95%

Alvó babát ébresztgessen az, akinek öt anyja van. Örülj, hogy átalussza az éjszakát. Inkább az a jó, ha a baba megszokja, hogy az evés ideje a nappal. Nem tudom, miért mondott ilyen ostobaságot a védőnő, szerintem a legtöbben nem is tanácsolták volna ezt.

Amúgy, ha kerülni akarod a konfliktust, nyugodtan mondd neki azt, amit hallani akar, aztán mindenki boldog lesz.

2020. aug. 17. 09:11
 6/12 anonim ***** válasza:
92%
A 3 hetesemre is azt mondta a védőnömő, hogy hagyjam aludni, eszik ha felkel és kéri. Hajnalban jelez, hogy éhes, olyan 3-4 körül. Nem keltegetem. Amikor megtettem szenvedtük mindketten, nem igazán kellett neki éjjel. Ők pontosan tudják mire van szükségük. :)
2020. aug. 17. 09:20
 7/12 anonim ***** válasza:
82%
Fú de utálom h a legtöbb védőnő elfelejti, hogy neki az ég adta egy világon semmi köze nincsen ahhoz, hogy én vagy bárki hogyan neveljük fel a gyerekünket. "Védőnői TANÁCSADÁS", benne van a nevében. Adjon tanácsot, mondja el h mi hogy merre, aztán majd eldöntöm, hogy az én gyerekemmel, a mi életünkben az működik-e vagy sem. Ha valami nagyon nem megy, majd kérdezek. Bár szívesebben kérdezek anyámtól, aki már felnevelt 3 gyereket, vagy a legjobb barátnőmtől, aki most szülte 3 hete a hatodikat, szóval valamivel több tapasztalattal rendelkezik, mint a gyermektelen védőnőmtől. Nyilván ha valami nagyon rendelleneset lát, amivel veszélyeztetem a gyerekem egészségét, akkor szóljon, de bakker ha te igény szerint szoptatsz, akkor kussoljon, majd szoptassa ő a saját gyerekét időre, ha neki ez a szimpatikusabb. Nehogy felkeltsd, amíg gyarapszik rendesen, használd ki ezt az időt, amíg tudsz aludni éjjel.
2020. aug. 17. 10:36
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
A nagy 6, a kicsi 8 hetes kora óta nem kelt éjjel, sosem ébresztettem fel őket.
2020. aug. 17. 11:43
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! Remélem nem lesz rossz hatással a tej termelésre. 😊
2020. aug. 17. 12:33
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy lesz. Nálunk is volt hogy sokat aludt. Ahogy hazahoztuk éjszaka rögtön aludt egyben 5 órát. 11 hós és még szoptatom
2020. aug. 17. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!