Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit lehet enni-inni?

Mit lehet enni-inni?

Figyelt kérdés

Paradicsom, paprika, sárgadinnye, kolbász, rostos üdítő?

Van esetleg valami, amiről ti nem sejtettétek, és hasfájást okozott?

2010. aug. 4. 16:23
 1/6 anonim ***** válasza:
borsó bab kukorica
2010. aug. 4. 16:24
 2/6 A kérdező kommentje:
Ezeket nem is mertem kipróbálni. Bár borsólevest ettem már úgy, hogy a borsót nem ettem meg belőle. Hoztak kaját, csak nem tudták, hogy nem lehet. Tehát elvileg belefőtt. Nem láttam, hogy különösebb baja lett volna.
2010. aug. 4. 16:26
 3/6 anonim ***** válasza:

Minden ami tiltott volt terhesség alatt, az most fokozottan érvényes. Természetesen az alábbi “szerek” mind kerülendők.

* Dohányzás: Ha a babánknak jót akarunk, semmiképp ne dohányozzunk, ha szoptató anyák vagyunk.

* Alkohol: Egy-egy pohár bor, vagy egy kis sör még nem probléma, de mondjuk az égetett szesz szigorúan tilos!

* Gyógyszerek: Mindig tájékoztassuk az orvosunkat hogy szoptatunk, mikor gyógyszert készül felírni, mert több gyógyszer létezik, amit ilyenkor inkább kerülni kell.

* Kávé: Persze nem tilos, csak ajánlott módjával fogyasztani, és ha lehet inkább koffeinmenteset, vagy csökkentett koffeint tartalmút igyunk, ha nem akarjuk h a kisbabánk esetleg ne tudjon aludni és minket szórakoztasson éjszaka.

* Fekete- és zöld tea: Természetesen ez sem tiltott, csak érdemes odafigyelni rá, ha a baba szokatlanul élénk, ingerlékeny, rossz alvó, lehet hogy a teában lévő anyagok okozzák ezt.

Bizonyos ételeket eleinte óvatosan együnk, és ha hasfájást tapasztalnánk a hatására érdemes teljesen elhagyni.

Ezek az ételek/italok:

* “K-betűsek”: kelbimbó, kelkáposzta, karfiol, karalábé, stb.

* Száraz hüvelyesek: bab, borsó, lencse, sárgaborsó, stb.

* Hagyma: Ez egyben általános hashajtó hatással is bír a kicsire, módjával fogyasztva székrekedésre kiváló lehet, ha a baba ilyen problémával küzd.

* Cseresznye, esetleg sárgadinnye, is rossz hatással lehet az arra érzékeny csecsemőkre.

* Citrusfélék: narancs, citrom, grapefruit, stb. Hashajtó hatása is van, ha érzékeny rá a babánk nézzük meg mindig a gyümölcslevek dobozát, szinte minden vegyes gyümölcsös lében (pl. multivitaminos italok) van valami citrusféle

* Tejtermelést serkentő szerek: Főleg a laktoherb-bel és az UU-val érdemes vigyázni.

* Tej: Ebből maximum napi fél liter iható, ám ha kisbabánk szűnni nem akaró hasfájással küzd, átzokogja az éjszakákat, gyanakodhatunk laktóz-intoleranciára is.

* Tojás: Allergiát válthat ki, ezért kell ügyelni rá.

* Aprómagvasok: eper, szeder, málna, ribizli stb. Ezeknek igen komoly allergizáló hatásuk lehet, óvakodjunk.

Elsőre ijesztő lehet a lista, de ne ijedjünk meg. Kísérletezzünk! Nem kell mindenről lemondanunk.

2010. aug. 4. 16:32
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
egyik ismerősünk evett pár hetes baba mellett franciasalátát a baba üvöltött ... ezért irtam.
2010. aug. 4. 16:47
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm eddigi válaszaitokat, várom még, hogy mik voltak, amik nem jöttek be.

Óvatoskodok én is, bár még azt sem tudtam kisakkozni, hogy csak nincs kedves olyan hamar elaludni, azért nyűgi, vagy a hasa fáj. Nem húzza a lábát, és nem sír. Csak nyűglődik, és nem alszik. Ha kakilnia kell, stb, azt már felismerem.

2010. aug. 5. 15:35
 6/6 anonim ***** válasza:
2010. aug. 5. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!