Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ma a fogorvosnál lidokaint...

Ma a fogorvosnál lidokaint kaptam. Szoptathatom-e két hetes babámat?

Figyelt kérdés
2008. nov. 26. 13:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Persze, hogy szoptathatod.
2008. nov. 26. 13:46
 2/11 anonim ***** válasza:
92%
Nyugodtan szoptasd.
2008. nov. 26. 14:03
 3/11 anonim ***** válasza:
19%
A szülést követően elmentem bőrgyógyászhoz anyajegyet leszedetni. Szerintem akkor is Lidokainnal érzéstelenítenek. Külön meg is kérdezte az ápolónő, hogy szopik-e a babám, mert akkor nem lehet. Lehet, máshol más a gyakorlat...
2008. nov. 26. 15:48
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
De első az lett volna, hogy felhívom a fogorvosi rendelőt, hogy ők mit mondanak..
2008. nov. 26. 15:49
 5/11 A kérdező kommentje:
A lidokain is kiválasztódik az anyatejbe.A fogorvos bizonytalan volt,"talán igen,de figyelje a babát".Nem tudom mennyire lehet és mire káros.Mennyi idő alatt"tisztul ki" újra a tej?
2008. nov. 26. 16:44
 6/11 anonim ***** válasza:
Az én fogorvosom azt mondta, hogy nyugodtan lehet szoptatni.
2008. nov. 26. 16:53
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha beütnéd mondjuk a google keresőbe, a válasz azonnal megvan:
2008. nov. 26. 17:24
 8/11 anonim ***** válasza:
57%

Bocs, elmaradt a betegtájékoztató:

2.4. Terhesség és szoptatás

A lidocain átjut a méhlepényen. Terhességben csak a haszon/kockázat gondos mérlegelésével alkalmazható, különösen a terhesség első harmadában. Az anyatejbe kis mennyiségben jut át. Ez gyakorlatilag nem jelent veszélyt a csecsemő számára, de szoptatás esetén fokozott odafigyelés szükséges.

2008. nov. 26. 17:25
 9/11 anonim ***** válasza:
a dentinoxban is lidocain van...fogzásnál kenik a baba ínyét..na én nem kentem..
2008. nov. 26. 20:52
 10/11 anonim ***** válasza:
Előző válaszolónak: nekünk pölö a pont a dentinox vált be, ma nem is tudott volna nélküle elaludni, de te tudod...
2008. nov. 26. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!