Ha a hozzátáplálás nagyon gyorsan megy, honnan tudom, hogy minimum fél litert szopizik mellé a babám?
Szerintem ezt bízd rá. Én elrontottam, mert amikor kérte volna, nem adtam kóstolót, mert még csak 5 hónapos volt, aztán mereven ragaszkodtam a hozzátáplálási táblázatokhoz, soha nem adtam volna neki kóstolót a közös ebédből. Egy hónapig imádta az almát, őszibarackot (mai napig imádja a gyümölcsöket), de aztán nem volt hajlandó enni, mondjuk akkor jött ki az első foga, de ezt követően mereven elutasította a hozzátáplálást és csak szopizni akart, ami azért volt katasztrófa, mert apadt a tejem. Én nagyon féltem, hogy kórházban kötünk ki, mert a lefejt anyatej se kellett neki, se tápszer, csakis a mellemből. Minden szopit mértem, már annyira rettegtem, hogy vajon mi van a gyomrában, mások meg legyintettek, mert dundi volt. De csak addig volt dundi, amíg el nem kezdett mászni. 8 hónapos korától fogva nagyon lefogyott. Akkoriban már csak olyan napi 2,5 dl tejem volt. És még ez is elég volt tulajdonképpen ahhoz, hogy átvészeljük, amíg végre enni nem kezdett, ugyanis az anyatej csodálatos és ha kevesebb, akkor sűrűbb és táplálóbb. Én boldog lettem volna, ha az anyatej mellett van akkor alternatívánk, de nem volt még hónapokig.:( Nekem szoptatási tanácsadó segített, de nem azzal, hogy visszavarázsolta a tejemet napi 1 literre, hanem segített abban, hogyan vezessem be úgy az ételeket, hogy elfogadja. (Közösen kellett főznünk és együtt ennünk, a gyerek előtt adva a mintát.) Kemény volt, de nagyon fellélegeztem, amikor végre mennyiségeket kezdett enni. Ettől függetlenül nem lett jó evő, valószínű a sok erőltetés miatt sem.
Szóval te csak örülj neki, hogy jól eszik a babád. Ha kevesebb anyatejet iszik mellé, akkor az sűrűbb és táplálóbb lesz, nem marad le semmiről, ez a napi fél liter anyatej, ez nem teljesen igaz, mert a sűrűsége változik. Az én babám amikor napi 1 liter anyatejet kellett volna tankönyvileg meginnia, max. 500-600 ml-t ivott és megkérdeztem a gyerekorvosunkat, ő meg visszakérdezett, hogy és emelett hízik? Nagyon is szépen hízott mellette, erre azt mondta, akkor ne foglalkozzak a napi 1 liter előírással.
Már ieraky de megerősítem:
Ne ragaszkodj mindenféle táblázathoz, azok legjobb esetben is közép értékek. A te gyermeked meg vagy ilyen, vagy olyan.
Ha gyarapodik akkor nem lehet semmi gond. Sőt, pl az én fiam 8hinaoosan másfél hónapig kB nulla grammot hízott, pedig evett, de egyszerűen lemozogta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!