Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek, hogy visszaszokjon...

Mit tegyek, hogy visszaszokjon 3 hónapos kislányom a mellből-szopira?

Figyelt kérdés
Kislányom 3 hónapos, 2 napja nem akar,csak cumisüvegből enni. Mennyi ideig tarthat ez,még visszaszokik? Hogyan szoktassam vissza?
2008. nov. 25. 20:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én azt csinálnám, hogy először mindenféleképpen mellből próbálnám megetetni, az sem baj, ha egy kicsit nyöszörög, hogy nem akarja (máshogy úgysem fog menni szerintem, de ne úgy legyen). Ha éhes, úgyis rákap. De ha azt látja, hogy rögtön odaadod neki a cumisüveget, akkor nem is fog visszaszokni. Esetleg próbálhatod azt is, hogy megnyomod a mellbimbódat, hogy jöjjön belőle egy kis tej, és úgy próbálod a szájába adni. Ha megérzi a tej ízét, akkor lehet, hogy nem fog agyalni a cumisüvegen. :) Sok szerencsét!
2008. nov. 25. 20:32
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem adott a védőnőm egy prospektust a cumizavarral kapcsolatban. Ezen az volt, hogy a cumisüveget azonnal el kell rakni. Itasd pohárból vagy etesd kiskanállal, amíg nem szokik vissza a cicire. Kínáld meg a cicivel többször is, főleg akkor, ha nyűgös. Ha enni nem is akar belőle, minden babának megvan a természetes ösztöne, hogy a cicin nyugodjon meg. Ha a komfortszopi megy, akkor előbb-utóbb enni is fog. Nem tudom ez bejön-e, mert nekünk nem volt ilyen gondunk, de talán érdemes kipróbálni.
2008. nov. 25. 22:27
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat:)
2008. nov. 25. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!