Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig szoptassak még?

Meddig szoptassak még?

Figyelt kérdés
Most 8 hónapos a kisfiam, már sok mindent eszik és még 3x szopizik is. Igazából inkább 2x érdeklődik igazán. nagyon unom a szoptatást, és szívesen meginnék 1-2 pohár bort is lelkiismeresfurdalás nélkül.Kb. 10 hónapso koráig tervezem szoptatni. Szerintetek ez oké?
2010. aug. 2. 22:17
 1/7 anonim ***** válasza:
52%
Én addig terveztem, amig ki nem bújnak a fogai. Ez 8 hónaposan következett be. :) Igazából már ő sem volt annyira "oda érte", úgyhogy mi akkor fejeztük be. (ennek már 3 éve).
2010. aug. 2. 22:22
 2/7 anonim ***** válasza:
51%

Már ez is nagyon jó, hogy az első 8 hónapban tudtál szoptatni, főleg, ha az első 5-6 hónapot kizárólagosan és nem kezdtél el hozzátáplálni csak 5-6 hónaposan.

Jelenleg már nem a táplálás a dolog lényege ez tény. Asszem a kisfiam 11,5 hónapos volt, amikor elmentem először egy light-os buliba, hogy szórakozhassak. Azóta is havonta eljárok egy este szórakozni a barátnőimmel, hisz már tud apci vacsorára mást is adni, mint anyatejet. Nagyon jól esik nekem is lazulni, lanzsolni a barátnőkkel egy kicsit egy üveg Rosé vagy koktél mellett, és ezt a férjem nem tagadja meg tőlem, hisz napi 24 órába szolgálom a 15 hós fiam és jól esik kikapcsolódni és nemcsak a kismamik társaságát élvezni. Viszont szoptatni még akarok, mert sokkal könnyebb az altatás és a megnyugtatás valami probléma után. Hihetetlen keveset sír így a kisfiam, és probléma nélkül percek alatt megnyugszik a cicin! Ezt a könnyebbséget még megtartanám magunknak egy jó ideig, akár még egy évig is!

2010. aug. 2. 22:40
 3/7 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem azt a szopit, amelyikért már nincs úgy oda, nyugodtan elhagyhatod. Vátsd ki azt is valami mással. Aztán 2 hét, 1 hónap után újjabb szopit hagyhatsz el. Igy fokozatos az elválasztás, nem viseli meg a babát. Bort pedig nyugodtan ihatsz, az esti utolsó hami után. Reggelig elmúlik a hatása annyira, hogy baja nem lesz tőle. Én is éreztem tehernek a szoptatást nem egyszer. Olyankor mindíg arra gondoltam, hogy inkább ez, mint gyógyszerek. Hiszen óriási védettséget kap a baba a szopival. A lányomat 13 hónapos koráig szoptattam, elmúlt másfél éves, mikor először volt beteg. A fiam 9 hónapos, még kétszer cicizik. Szerintem abszolút rendben van, ha addig szoptatsz, amég mindkettőtöknek örömet okoz. Ha ezt már nem érzed, szép fokozatosan válaszd el. Már az is szuper, hogy ilyen sokáig sikerült!
2010. aug. 2. 23:05
 4/7 anonim ***** válasza:
SZia!Nekem 3.5hós a babám.2 hete (elöször) ittam egy fél dl vörösbort,s szerintem semmi baja nem lett. Állitólag 2dl bort naponta meg kell inni a vérképződése miatt.Olyan jól esett.Inkább azt ittam,minthogy gyógyszert vettem be.S a fejfájásom is elmult. Egyik este viszont csülköt ettem pékné módra és alig akart enni másnap reggel,olyan hagymás volt(szerintünk az nem tetszett neki).Tehát inkább igyál meg jó izűen néha egy egy pohár bort.Ártani nem árthat!Sört még javasolják is szoptatás alatt.
2010. aug. 3. 11:02
 5/7 xStefix ***** válasza:
52%

Én csak mostanában érzem így néha, 2,5 év után.

Bort nyugodtan ihatsz szoptatás mellett is, de nyilván nem közvetlenül előtte és ne sokat/túl gyakran.

Ezt ajánlom a figyelmedbe:

[link]

2010. aug. 3. 11:52
 6/7 A kérdező kommentje:

Hú, köszi a válaszokat, azt hittem, hogy mindenféle önző dögnek leszek kikiáltva.... Már 6 foga van a babának és most jön még 2. Ha nem túl éhes (pl. délben) akkor bizony harapós tud lenni....) A reggeli szopi a legjobb, mert azzal még visszaalszik kb. 1-2 órát, és az nekem nagyon hasznos idő reggel!

Köszi még 1x!

2010. aug. 3. 12:28
 7/7 anonim ***** válasza:

A fiam- aki ma már 10 éves, 21 hónapig szopott. Amikor megszületett, semmmit sem tudtam szoptatásról, sanjos nem volt ekkora kampánya, szerncsére így alakult.

Pedig 6 hós korátó már csak regel és este szoott.

De eszembe sem juottt, hogy abbahagyjam, elválasszam.

A kics majdnem 17 hónapja cicizik, nála már tudatosbb voltam, őt sem akarom elválastani.

Amúgy én az esti szoptatás után, szoktam inni-főleg most nyáron a melegben egy-két pohár fröccsöt.

Nem minden nap persze, hanem ha úgy adódik.

2010. aug. 3. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!