Mit tegyek ha tejlázam van?
Szerintem azonnal menj orvoshoz!!!
Addig is hideg vizes borogatás a mellre!
Gyógyulást!
Mennyi idős a babád? Biztos, hogy tejláz? Elvileg a tejláz nem megy 37,5 fok felé. Nekem a kórházban az első héten volt. Majd' szétdurrantak a melleim és folyamatos hőemelkedésem volt. A nővérkék azt tanácsolták, hogy tegyek hideg vizes borogatást a mellemre, de úgy, hogy a bimbót ne érje, mert attól elapadhat a tej. Én egy törölközőt vizeztem, azt tekertem úgy össze és raktam a mellemre, hogy a bimbó kint maradjon (meg a fejemre is, mert az nagyon jól esett). Kb. 1 hét alatt rendbejött. A babámat kellett még sokat szopiztatnom, mert azzal enyhül a feszülés, ha ürül a mell, viszont az én babám besárgult és nagyon aluszékony volt, nehezen tudtam szopizásra bírni. A babának egyébként semmi baja nem lesz a tejláztól!!! Ő csak segíthet a problémán. Amint beáll a kereslet/kínálat, akkor már jobb is lesz! Azt mondták még, hogy ne fejjem, mert akkor csak még több tej termelődik és azzal csak rosszabb lesz. A kórházban kaptam fejfájás-csillapítót is, ha jól emlékszem Panadolt, de ebben nem vagyok biztos, viszont ezt nem tanácsolom, mert azt kapja a baba anyatejjel. Nekem más gondjaim is voltak, ezért kaptam.
Mielőbbi javulást kívánok!
Nekem felment 39 fokra is a lázam.
Nekem a védőnő algopyrint ajánlott,és hüvös borogatást.És szoptass olyan sűrűn,ahogy csak tudsz.Nekem ezek segítettek.1 óra alatt elmúlt a fájdalmam.Igaz a lázam 2 napig magas volt,de az már olyankor túlélhető,ha nem fáj semmid:-P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!