Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 3 hetes a kisfiam. Nem elég a...

3 hetes a kisfiam. Nem elég a tejem, mindkét ciciből szoptatok, egyikből kb 20 percet, másikból 10-et, de mindkettőn csak az elején kortyol nagyokat, aztán bealszik. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Csipkedem az arcát, morzsolgatom a tenyerét,leveszem, újrakínálom... Egész nap nem alszik, fáj a pocija...pótolom lefejt tejjel(írtó kevés max 21-25ml. + ha kell, 30-40 ml tápszerrel) 1 nap 1x kakil, és az jónak számít. A kakija sárga. Méregetem is,de nem túl megbízható a mérlegem... Szedtem honeo bogyót, most lactocherb teát iszom, próbálok fejni, kevés... mit csinálok rosszul? Mit tehetnék még?
2008. nov. 25. 17:14
 1/7 anonim ***** válasza:
Ne add fel, én ugyanígy voltam, mikor 3 hetesek voltunk. Még nincs beállva a kereslet-kínálat. Én is pótoltam tápszerrel, sőt fejni sem tudtam. (Még a mai napig sem.) Már 5 hetesek lettünk és vannak napok, hogy nem kell a pótlás vagy max. napi egyszer. Tedd mellre sokszor és igyál sokat!
2008. nov. 25. 17:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia!Nem csinálsz rosszúl semmit.A babádnak elég szerintem amit eszik mert még picike de kiszámíthatod testsúlykilogrammonként 150ml a napi adag pl 3kiló a babád akkor 450 ml a napi ezt osztva kb 6-szor eszik 75mlaz átlag amit eszik.Ez változhat hol több hol kevesebb.Próbáld költögetni szorgalmasan és mindíg fejj,igyál sokat,pihenj és ami a legfontosabb ne idegeskedj.Az idegeskedés is csökkenti a tej mennyiségét.
2008. nov. 25. 18:33
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia! Nem sárga esetleg a pici? Akkor szoktak sokat aludni. Amúgy ha elfogadsz egy jó tanácsot, kezdd el szedni a ricinus komminist, egy hétig szedd, utána urtica urenst, úgy hogy 5 napig szede 2 napot pihensz. És igyál alkoholmentes sört! Nagyon beindítja a tejcit! Tapasztalat!!! Én is ezt csinálom. Nekem bevált. Egy próbát megér. Ja és tedd sűrűn legalább 2 óránként cicire. Minél többet cicizik, annál több lesz a tejci. És esetleg egyél mindennap rántásos ételeket.

Szurkolok hogy beinduljon a tejci, és ne add fel!

Üdv egy 3 hónapos pici lány anyukája

2008. nov. 25. 18:37
 4/7 anonim ***** válasza:
Előzö válaszoló vagyok: az urticát, és a ricinust ha veszel, kizárólag ch 5-ös legyen! A magasabb potenciájú apaszt!!!!!
2008. nov. 25. 18:40
 5/7 anonim ***** válasza:
Teljesen megértelek, ugyanígy vagyok. Ne idegeskedj, pihenj sokat. Ajánlom a Gynex-et (nem olcsó, de megéri!) és a görögszénát. Igaz, nem ömlik a tejem, de a 6. hétre már 60 ml van egy-egy alkalommal. Igaz, megeszik kb 120-at, de ez már nagy teljesítmény. Fogadd el a helyzetet. Nem könnyű, de nekem is segített. Meg még lehet az is, hogy a végén beindul. Szorítok neked!
2008. nov. 25. 19:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Mindent jól csinálsz, csak türelem! Igyál eleget, 3,5 - 4 litert. Víz, gyümilé, szoptatós tea, sör. Egyél rendesen, de nem kell teletömni magad.

Mi is tápszeresen jöttünk haza a kórházból, 3800 g-mal született a babám. Fejtem minden evés után. Először ciciztettem 5-10 percet, aztán adtam neki tápszert. Persze mértem, hogy mennyi tejet ivott. Hát, az elején 10-20 ml volt csak. A többit pótoltam.

Még éjjel is fejtem, nem adtam fel.

Ha neked is van tejed, akkor több is lesz, csak ne aggódj. Igyál, igyál és igyál.

Légy türelmes mi a 4. héten hagytuk el a tápszert és a cumisüveget pedig a 6. héten.

Nektek is menni fog, ez tuti!!!

Jó babázást. :)

2008. nov. 25. 21:04
 7/7 A kérdező kommentje:
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM! ARANYOSAK VAGYTOK!
2008. nov. 25. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!