Tisztazhatnank a dolgot? Mit lehet es mit nem ennie egy szoptatos anyanak!?
Beirtam a keresöbe, az enni szocskat, kidobott rengeteg kerdest, egy-egy etelre (pl.bifsztek,maj), gyümölcsre(pl.körte,barack,banan), zöldsegre(pl.nyers zeller) vagy pl.dio,makra vonatkozoan! Ugy latom sokan nincsennek ezzel tisztaban, en se! Akkor vegül is, melyek azok a zöldsegek, gyümölcsök, husetelek, tejtermekek stb. amik a babanal hasfajast vagy allergiat valthatnak ki? Tudom, mindenkinek sajat maga kell kitapasztalnia, de megis melyek azok amelyek a leggyakoribb "bünösök"? Tapasztalatokat is varok.
Köszönöm!
A példakat, a kerdesekböl ideztem!

Ami puffaszt: K betűs és hüvelyesek
Magos gyümölcsök : eper,szamóca ilyesmi
Tejtermékek
Őszintén szólva én mindent ettem,mert kell a vitamin, annyi,hogy nem dögivel zabáltam be ezeket, hanem óvatosan.

Köszi lanyok!. :-)
Szoval ajanlott kerülni: apro magvas gyümölcsök, k betüs zöldsegek es a hüvelyesek (ki tapasztalhato), tejtermék (mind?), mogyoro, tojas, nyershus.
Eddig! Varom a következö valaszokat! :-)

én úgy tudom, magát a tejet nem lehet literszám inni, nekem a védőnő napi fél litert mondott, hogy ihatok maximum. én világ életemben utáltam a tejet, nem iszom meg egyáltalán, viszont mindenféle tejterméket eszek: sajtok (penészes is), joghurt, tejföl, kefír, vaj, túró stb.
a káposzta, bab, karfiol, brokkoli, paradicsom általában kerülendők, nálunk semmi bajt nem okoz egyik sem.
szénsavas üdítő és víz szintén kerülendő, én napi 1-2 pohárral szoktam inni, nincs belőle gond.
rostos üdítő is okozhat a babánál hasfáját, nekem az őszilé a legjobb tejszaporító, úgyhogy nálunk ez sem jött be...
próbáld ki, hogy eszel egy-egy tiltólistás dologból egy keveset, és figyeled a hatást, így hamar kiderül, mi a bűnös.
viszont a nyers ételek, mosatlan gyümölcsök, tenger gyümölcsei tényleg veszélyesek, de nem emésztési szempontból, hanem a bennük lévő bacik miatt.

Ez volt az első, amit megkérdeztem a gyerekorvostól, amikor hazajöttünk a kórházból.
Azt mondta, hogy BÁRMIT megehetek, amit a babám hasa bír.
Így is tettem.
Az én babám nem bírja a körtét és a babot, és 3 hónapos koráig fájt a hasa a tejtől. Semmi baja a K betűs ételektől. A kevés epret jól bírta, a sok epertől kipattogzott, úgyhogy epret csak mértékkel szabad ennem. Málna, gyümölcsök jöhetnek minden mennyiségben. A szójától mindketten iszonyú büdöseket pukiztunk, úgyhogy a szójatej is tiltólistára került.
De ezek mi vagyunk, én és a fiam. Hogy nektek mi jó, azt nektek magatoknak kell kikísérleteznetek.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!