Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Létezik, hogy szoptathassam a...

Létezik, hogy szoptathassam a babámat 6 hónapos koráig?

Figyelt kérdés
Még sohasem tudtam 150ml-nél nagyobb adagot adni neki egyszerre, és az is éjszaka volt. Napközben 100ml fölé nem tudom tornázni! Nem hiszem, hogy ezekkel az adagokkal ki tudom húzni a 6 hónapot, hiszen egyre nagyobb adagokat fog majd kérni! Elképzelésem sincs róla, hogy tudna a szervezetem egyszerre akár 200ml tejcsit termelni. A babám most 14 hetes. Próbáltam már szaporítani sűrűbb szopival és tejszaporítóval, akkor picit megugrik, de végül mindig visszaáll a fenti mennyiségekre.
2010. júl. 30. 11:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Esetleg próbáld meg fejni is, úgy tudom, attól is több tejcsi termelődik. Vannak olyan napok, amikor én is úgy érzem, hogy kevés lesz neki, de úgy tűnik, ezt megérzi a szervezetem, és van, hogy fél óra alat megint olyan kemény a cicim, mint a beton. Próbálj meg arra koncentrálni, hogy beinduljon...(bár ez lehet, hogy nagy ökörség:))
2010. júl. 30. 11:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Most elég neki? A legtöbb esetben a szervezet annyit termel amennyi kell. Nekemmindhárom gyereknélmindíg annyi volt amennyi kellett nekik.Sohasem kellett fejnem deelég volt nekik.
2010. júl. 30. 11:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Persze!! Kitartás!! Az én babám 4 hónapos, 3-4 nap fejés után megnőtt a tejem mennyisége szépen. Most ennyi kell a Te babádnak, majd ha többre lesz szüksége ' csinál magának'. Vagyis sűrűbben mellre kéretzkedik és így növeli a mennyiséget. Ez így természetes, ahogy most van.
2010. júl. 30. 12:39
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem fejj és ne mérj!!!
2010. júl. 30. 14:45
 5/7 xStefix ***** válasza:
100%

Ha mindig visszaáll ez a helyzet, akkor ez a "pont jó" állapot!

Akkor most pontosan annyit termelsz neki, amennyire neki szüksége van. És ha később több kell majd neki, azt jelezni fogja neked. És ha akkor is gyakrabban szoptatod, akkor megint vissza fog állni ez az egyensúly. Teljesen normális, hogy ezt tapasztalod!

1. Ne méregesd, mert az sosem ad pontos eredményt, csak ilyen (felesleges) aggódást fog okozni.

2. Ne is a fejt mennyiségből indulj ki, mert ő annál mindig valamivel többet szopizik ki.

3. Nem az a jó, ha kemények, duzzadtak a melleid (mert ez a túltermelés jele!), hanem az a normális, ha felpuhult és egyre kevésbé változik a nagysága a szoptatások között (de ettől még elég a tejed).

4. Hacsak nincs szükséged plusz tejmennyiségre a hűtőbe, akkor felesleges elkezdened fejni.

5. Egyáltalán, szerintem semmi teendőd nincs. Örülj, hogy minden jól megy és bizakodj, higgy, hogy sikerülni fog elérni a 6 hónapos határt! :)

2010. júl. 30. 16:42
 6/7 anonim ***** válasza:

én is így voltam, fejni soha sem tudtam. Sikerült addig szoptatnom. Most volt egy éves és egy hete már csak esti elalváshoz cicizünk, de nem kapott soha tápszert.

szerintem fejben dől el minden, ne görcsölj!!

2010. júl. 31. 12:51
 7/7 A kérdező kommentje:

A válasz megírásának időpontja: 07-30 12:39

Tőled kérdezném, hogy milyen fejési módszerrel növelted meg a tej mennyiségét 3-4 nap alatt?

2010. aug. 2. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!