Hogy tudtam így járni? Miért van ez?
Tejpépet minek adsz neki, ha van anyatej? A humán anyatejet nem kell állati eredetű tejpéppel kiváltani.
Emellett nem véletlenül úgy hívják, hogy kóstoltatás, hozzátáplálás. A fő táplálék egy éves korig maradjon tejalapú, legjobb, ha anyatej az, nem pedig tehéntejből készült mű "tejpép". Azaz nem "kell" kiváltanod egyetlen étkezést sem mással. Bőven elég, ha a szopik előtt vagy után megkínálod pár kanállal, hogy megkedvelje az új ízeket, és megtanuljon kanálból enni, majd rágni.
Utolsó kettő leírt mindent!
Én sem adnék tejpépet, minek?
Egyetértek.
Nem véletlen tanács, hogy egyszerre csak keveset és csak fokozatosan emeljük az adagot. Én nagyon nem értek egyet azokkal a véleményekkel, hogy "dehát egyen csak annyit elsőre is, amennyit kér, én nem veszem el tőle". Mert rendben van, hogy ennyire ízlik a babának (és ez tök jó), de a pocakjának már nem biztos... Szerintem ezért se egy hasfájást, hasmenést, se egy egyesetleges allergiát nem érdemes kockáztatni.
És ha hosszú távon szeretnél szoptatni, akkor meg pláne lassítani kéne a tempón. Ahogy előttem is írták, ebben az esetben mindig csak szopi után kínáld és/vagy lassan váltsd csak ki a szoptatásokat, nagy szünetekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!