Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy tudtam így járni? Miért...

Hogy tudtam így járni? Miért van ez?

Figyelt kérdés
a lányom 6 hónapos.2 hete kezdtük a kóstolgatást.eddig pár kanál ez-az...Tegnap megkóstoltattam vele egy gyümölcsös bébiételt(fél üveggel megette)-nem szopcsizott utána.majd délután adtam neki egy kis tejpépet,csak kíváncsiságból,hogy szereti-e,arra szopcsizott.az este úgy zajlott mint máskor.tehát délelőtt egy szoptatás kimaradt.erre MOST arra kelek,hogy a mellemből folyik a tejcsi(eddog sose volt ilyen-annyi volt amennyi neki kellet)nem tápláltam hozzá sose,csak anyatejet kapott.Eddig felkelt 4-5 körül,most meg se moccan,csak alszik:-)a tej meg csöpög.sose fejtem.Most ez normális?vagy ne a szoptatásokat ne hagyjam ki?vagy most mi van?(még annyi,hogy most épp megvan a menzeszem-de ez nem függ össze -gondolom)
2010. júl. 30. 04:20
 1/10 A kérdező kommentje:
Most kelt fel,evett és alszik is:-)végre megkönnyebbült a mellem,már azt hittem leszakad...úgy feszült!Még azt elfelejtettem leírni,hogy kb.10 napja azt vettem észre,h kevesebb a tej,ezért megittam egy doboz laktoherb teát-igény szerint szoptatok!
2010. júl. 30. 04:52
 2/10 anonim ***** válasza:
58%
Én az anyatejet előtérbe helyezném. Adjad neki, amíg van!
2010. júl. 30. 05:16
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Elöször szoptass és utána add a szilárdat! Vagy 2 szopi között kóstoltass!
2010. júl. 30. 07:28
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
ez azért van, mert neked már beállt a kereslet-kínálat, és most az egy evés kihagyásával ez felborult.Azt kell eldöntenek, hogy ki akarsz -e váltani egy étkezést vagy csak kóstoltatni akarsz egyelőre.Ha ki akarsz váltani, akkor szoptatás előtt,ha csak kóstoltatni akarsz még,akkor szoptatás után etesd szilárd kajával.Ha kiváltasz egy étkezést megint be fog állni a kereslet kínálat jó esetben.Nekem a fiam nyolc hónapos koráig kellett melltartóbetétet hordanom,mert hajnalra mindig eláztattam volna az ágyat,mert nem kelt fel éjszaka.
2010. júl. 30. 07:49
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Tejpépet minek adsz neki, ha van anyatej? A humán anyatejet nem kell állati eredetű tejpéppel kiváltani.

Emellett nem véletlenül úgy hívják, hogy kóstoltatás, hozzátáplálás. A fő táplálék egy éves korig maradjon tejalapú, legjobb, ha anyatej az, nem pedig tehéntejből készült mű "tejpép". Azaz nem "kell" kiváltanod egyetlen étkezést sem mással. Bőven elég, ha a szopik előtt vagy után megkínálod pár kanállal, hogy megkedvelje az új ízeket, és megtanuljon kanálból enni, majd rágni.

2010. júl. 30. 10:52
 6/10 anonim ***** válasza:

Utolsó kettő leírt mindent!

Én sem adnék tejpépet, minek?

2010. júl. 30. 11:34
 7/10 anonim ***** válasza:
Ráérsz a tejpéppel 8-9 hónaposan.
2010. júl. 30. 15:55
 8/10 xStefix ***** válasza:

Egyetértek.

Nem véletlen tanács, hogy egyszerre csak keveset és csak fokozatosan emeljük az adagot. Én nagyon nem értek egyet azokkal a véleményekkel, hogy "dehát egyen csak annyit elsőre is, amennyit kér, én nem veszem el tőle". Mert rendben van, hogy ennyire ízlik a babának (és ez tök jó), de a pocakjának már nem biztos... Szerintem ezért se egy hasfájást, hasmenést, se egy egyesetleges allergiát nem érdemes kockáztatni.

És ha hosszú távon szeretnél szoptatni, akkor meg pláne lassítani kéne a tempón. Ahogy előttem is írták, ebben az esetben mindig csak szopi után kínáld és/vagy lassan váltsd csak ki a szoptatásokat, nagy szünetekkel.

2010. júl. 30. 16:53
 9/10 anonim ***** válasza:
2010. júl. 30. 17:17
 10/10 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm!!!ma így csináltam!
2010. júl. 30. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!