Valami baj lehet a 10 hetes babámmal?
azt szokják mondani,amíg nem fogy,addig nincs gond.én is mérem a héten a fiam szopijait,és bizony tegnapról ára semmit sem hízott.de akkor hova lett az a sok tej,amit megevett?!
de szerintem hívd fel a védőnőd és ő biztosan tud okosat mondani.
Szia! Ha 5-6 naponta van kaki, az bizony nagyon nagy baj! naponta kellene kb. 5 kakis pelusnak! Dokitól kérj segítséget...
Zsu
Már elnézést, de az utolsó jó nagy hülyeséget írt.
Anyatejes babánál 7 naponta egy vagy naponta hét kaki is normális. (nézz utána ;) )
pisis pelus, pisis- nem kakis, de ha eldobható pelust használsz nem mérvadó ez sem, mert nem látod mennyi pisi van, mert felszívja.
Havi átlagot néznek. Ha méred, akkor hetente egyszer és mindig ugyanabban az időpontban és hasonló körülmények közt (mondjuk evés után vagy evés előtt vagy kaki után stb) és akkor kapsz egy többé kevésbé összehasonlítható adatot.
Én kérek elnézést, ha rosszul tudom, de bármilyen könyvben, újságban olvastam a témáról, mindben azt írták, hogy napi szinten kell kakis pelusnak lennie, nem 5-6 naponta egyszer! Gondoljatok bele, hogy napokig mennyi tejcsit (esetleg tápszert) eszik a baba, minden csak befele megy, kifelé meg semmi? Az igenis rendellenes. Az ilyen babáknak nem nő a súlyuk, és valószínű azért nem kakálnak, mert nincs mitől! Kevés neki a tejcsi! 50 grammot napközben a kisfiam akkor evett, amikor még született, az első napokban! a 3. naptól pótolni kellett, mert nem volt még több tejem, már a 4. naptól is 70-80grammot evett. Most 7 hetes, és bár kicsit falánk, de 180-190 grammot eszik reggel és este, napközben kb 140-150grammot! Nem 50-et.
Nem állt szándékomban a kérdezőt megbántani, vagy inzultálni, én csupán a helyében felkeresném a gyermekorvost, mert szerintem azért nem kakil a babája, mert nincs mitől. Elnézést, ha rosszul gondolom, mindenki másképp gondolja... (hiszen egy jó bélműködésnél mi is naponta járunk a wc-re, de max. 3 naponta)
A baba pedig aluszékony lehet ha nem megfelelően van táplálva, ami kiszáradáshoz vezethet.
Az ember nem akar itt senkit megbántani, csak leírja avéleményét. Te kérdeztél, én válaszoltam. Ezzel senkit megbántani nem akartam.
Zsu
Zsu valamit igencsak félreolvastál.
Tápszer esetén igen van kaki, hiszen azt mesterségesen előállított dolog, ami tartalmaz "hulladékot" is. De anyatejnél előfordulhat, hogy 100%-ban hasznosul vagy legalábbis igen nagy százalékban és akkor nincs salakanyag, ami távozna. Teljesen normális csak anyatejes babánál, hogy nincs széklete napokig.
Ezt mindenhol így írják. Rengeteg fórumot, könyvet olvastam én is ebben a témában és ezt mindenhol így írják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!