Meddig kell kiüríteni a cicit?
Kedves Tibo! A kérdés lényege az, h mikor lehet már abbahagyni úgy a fejést, h a ciciben maradt tejcsi ne gyulladjon be. Már kevés a tejem, és a gyerek egyáltalán nem szopizza ki. Azt szeretném tudni, mikor nem kell már fejnem. Honnan fogom tudni, h nem fog belegöbösödni, begyulladni?
Elsősorban olyanok válaszát várom, akiknek már elapadt a teje, de nem hirtelen, hanem fokozatosan. Mikortól nem fejtétek ki?
Szerintem jó volt az első válasz..
Attól függ, hogy mi a jövő: hogy te, vagy még inkább a babád mit szeretne, mi az igénye. Ha kellene még neki az anyatej (nem írtad, mennyi idős?), akkor nem az apasztáson lenne érdemes gondolkodnod.
Ha viszont már nem csecsemő, hanem kisgyerek, akkor abbahagyhatod a fejést, ha ő sem szívesen issza már meg az anyatejet. A melledben addig lesz tej, amíg fejed. Ha be akarod fejezni, akkor ne fejd ki többet; csakis akkor, ha már kezd nagyon megtelni (de ilyenkor is épp csak egy picit). Elzáródni, begyulladni leginkább akkor szokott, amikor túltelítődik a mell, nem az apasztás idején (de azért figyeld magad).
xStefix! Értem én az elsőt, és igaza is van, csak én nem azt kérdeztem, amire válaszolt. Nem ahhoz kell tanács, h adjak-e még tejet vagy sem. Attól féltem, h begyullad a mellem, ha benne hagyom a tejet. De úgy érzem a válaszokból, h nem kell aggódnom.
Már csak 1x fejek egy nap, max. 100ml-t a kettőből. Lassan kezd elfogyni. De szerintem előbb-utóbb abba hagyom a fejést. Már abszolút nem érzem, h megtelik, semmi belövellés sincs hetek óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!