Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mivel fertőtlenítsem majd a...

Mivel fertőtlenítsem majd a mellemet szoptatás előtt és után?

Figyelt kérdés
36 hetes kismami
2008. nov. 23. 13:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A melledet fertőtleníteni?! Elég ha csak langyos vízzel lemosod előtte és utánna. Én mondjuk csak egyszer mostam egy nap plussz mikor be volt csomósodva, akkor langyos vizes tus nagyon jót tett. Szerintem nem kell ennyire tulzásba vinni a dolgot.
2008. nov. 23. 14:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
semmivel. Csak moss kezet szoptatás előtt meg mindig mielőtt a melledhez érsz. de nem kell rákenni semmit, fürdésnél is csak sima vízzel leöblíted és kész. Szoptatás után hagyd rászáradni a baba nyálát meg a tejet, akár ki is fejhetsz egy kicsit és széthenheted rajta, ez hidratálja a legjobban. Vannak a drága mellápoló krámek, de semmire nem jók. Ha a melled fáj majd a szoptatás alatt azon nem segít a krém, az azt jelenti hogy rosszul van rajta a baba és a technikán kell változtatni. Ezt semmilyen krám nem oldja meg. Beszerezhetsz esetleg egy tubus Garmastan-t ezt recept nélkül lehet kapni, ez a mellgyulladásra van, de igazából ez sem sokat ér.
2008. nov. 23. 14:11
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek a csajókal én csak kezet mosok alaposan szopi ellőt,és este fürdéskor meleg vizel alaposan meg mosom.
2008. nov. 23. 16:44
 4/8 anonim ***** válasza:
15%
A kézmosásra én is figyelek, és szoptatás után letörlöm a mellem textilpelussal-én azt olvastam, hogy a mellen maradt tej okozhatja a babánál a szájpenészt...
2008. nov. 23. 16:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A második válaszoló vagyok. A mellen maradt tej csak abban az esetben okoz szájpenészt illetve problémát, ha a mellnek gombás (candida) fertőzése van. Akkor oda vissza fertőzitek egymást a babával, mert a gomba a tej cukortartalmából táplákozik. Egyébként hagyni kell rászáradni, az segít gyógyulni ha kisebesedik.
2008. nov. 23. 17:24
 6/8 anonim ***** válasza:
A harmadik vagyok és egyet értek másódikal:
2008. nov. 23. 20:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Az én babámnak is volt szájpenésze, azt mondta a gyerekorvos, hogy használjak antibakteriális tusfürdőt. Elég nehéz volt találni, mert úgy tudom a Safeguard megszűnt. Maradt egyedül a Lifebouy, bejártam érte a várost, mire találtam. De az nagyon jó, el is múlt a szájpenész, előtte meg már 1 hónapja kínlódtunk vele.
2008. nov. 23. 21:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha nincs szájpenészetek akor semmivel. Ha van, akkor bórvízzel kell fertőtleníteni.
2008. nov. 24. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!