Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyire hasznos egy mellszivo?

Mennyire hasznos egy mellszivo?

Figyelt kérdés
Elso babat varom es fogalmam sincs, hogy vegyek-e mellszivot, vagy sem. Szoptatni fogom, amig csak lehet. Annyi mindent olvastam mar, hogy teljesen osszezavarodtam. Leirnatok nekem a jo es rossz tapasztalataitokat?
2010. júl. 27. 00:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én nem bántam meg, hogy vettem. Bár először rosszat vettem Chicco pumpást, na én azt nem tudtam használni. Aztán amikor már meglett a baba, és láttam, hogy sok a tejem, beruháztam egy Avent kézire. Hát szerintem nagyon jó döntés volt. Anyatej leadó lettem, nagyon jól le tudom fejni a tejcsit. Kézzel valahogy nekem nem megy.

Egyébként fagyasztva akár fél évig eltartható a tej, csak azért nem szokták ajánlani, mert ha mondjuk van egy 4 hónapos babád, és neked meg 2 hónapos tejed van a hűtőben, már nem annyira jó, mert a 4 hónapos tejnek már más az összetétele. Ezért legtöbb helyen 3 hónapot írnak.

Szóval röviden a kérdésedre válaszolva: én vennék a helyedben, főleg első babánál.

2010. júl. 27. 08:37
 12/15 anonim ***** válasza:

Terhesség alatt nem vettem,nem tudtam, egyáltalán kell- e.

Az első gyereknél sok tejem volt, kölcsönöztem gépet,nagyon sokat fejtem (ettől persze még több lett), aztán a második gyereknél nem használtam, nem kellett, a harmadiknál csak a szülés után, kb. 2 hétig.

Nekem a Medela vált be, Mini electric, illetve a nagy, annak nem tudom mi a neve, de valószínűleg csak kölcsönözni lehet, mert "ipari" (kórházi)- de az is Medela, az volt az elsőnél nálam.

2010. júl. 27. 09:29
 13/15 anonim ***** válasza:

Vegyel, mindenkeppen. Aki szoptat, es te akarsz szoptatni, annak szukseges. En 17 honapig szoptattam, de a mellszivot intenziven csak az elso 3/4 honapban hasznaltam. Ezalatt volt egy hosszabb periodus, amikor minden egyes szopi utan kifejtem a maradekot, hogy nehogy baj legyen. Aztan ez fokozatosan elmaradt. Kesobb mar csak a reggeli tejet kellett ( a nagy reszet ) kifejni, mert jol aludt, igy en is es borzalmasan felgyult.

Nem beszelve az esetleges mellgyulladasrol. Az elejen nem voltam 1/2 napig alapos, az egyik mellem begyulladt. Azutan vegeztem szorgalmasan.( Akkor azt hittem, hogy mostmar mindig begyullad, ha nem lesz kiuritve, de meglatod, hogy minden megoldodik, az anyatejes mell is valtozik a szopi soran es ugymond edzodik.)

Nekem kezi mellszivom van; az elso tonkrement, de a 2. mar kimeletesebb volt a kezemhez es konnyebb hasznalni.

MInden jot!

2010. júl. 27. 10:07
 14/15 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen mindenkinek a valaszt. Sajnos nem nagyon ismerek mas kismamakat, akikkel meg tudnam beszelni az ijesmit.
2010. júl. 27. 21:08
 15/15 anonim ***** válasza:

Részemről nagyon szívesen!

Jól tetted,hogy ide fordultál,sok szempontból érdemes körüljárni a kérdést,amiben bizonytalan vagy!

2010. júl. 28. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!