Mennyire hasznos egy mellszivo?
Nekem inkább csak jó van.Az első gyerkőccel a kórházban megvettem,használtam is,mert volt bőven mit fejnem.8 hónapos koráig leadtam a felesleget.A másodiknál pont olyan szerkentyűt kerestem,s nem csalódtam.Majdnem 11 hónapos koráig annak segítségével adtam más babának is!Igaz,egy táblázat szerint,a rendszeres,napi több fejéshez nem ezt a típust ajánlották;már tudom miért:a csuklóm igen tropára ment.
2010. júl. 27. 00:17
2/15 A kérdező kommentje:
ES kb milyen gyakran hasznaltad egy nap? Vagy egyaltalan hogy mukodik ez? Es a tejcsi meddig all el lefagyasztva?
3/15 anonim válasza:
Hát, ez is egy olyan dolog, amit nem tudhatsz előre. Megveszed, aztán menet közben jössz rá, hogy jó-e, vagy sem, szükséges-e, vagy sem számodra. Nekem pl. baromi sok volt a tejem (ezt ugye nem tudhatod előre), a fejéssel még több tejed lesz. Néha nagyon nagy fájdalmaim voltak (ezt sem tudod előre, hogy neked lesz-e ilyen gondod), ekkor használtam, és üvegből adtam a kisbabámnak, amit lefejtem. Az elektromos fejő erős volt, nekem az is fájdalmat okozott. Aztán megtanultam kézzel (mármint nem kézivel, hanem a saját kezemmel) fejni. Ez a legjobb. Ha valakitől kölcsön tudsz kérni, az jó megoldás, de sokat ne ölj bele. Ha viszont nem lesz elég tejed, akkor viszont állandóan kell fejni, hogy több legyen. Erre persze az is lehetőség, hogy gyakrabban szoptatsz. A szoptatáspárti fanatikusok ezt hangsúlyozzák. Na, most légy okos, mi? :) Ha úgy érzed, szerintem csak kézit vegyél, mert az még nem olyan drága. Medela/Avent mindkettő jó. Érdemes megtanulni a sima saját kézi fejést. Sok sikert!
2010. júl. 27. 00:22
Eleinte szükség lesz rá mindenképpen hogy beinduljon a tejtermelés rendesen mert a baba eleinte még nem szív olyan hatékonyan. Továbbá későbbiekben ha mentek vhova vagy a nagyinál hagyod kicsit vagy ne adj isten de kórházba kerülnél, le tudod könnyen gyorsan fejni és eltárolni adagokban akár lefagyasztani is későbbre. Tehát szerintem mindenképpen kell főleg az első időkben, hogy milyen veszel az sokmindentől függ. Akinek rengeteg teje van annak célszerűbb elektromosat venni, de persze ezt nem tudhatod előre, én ezért is választottam a Medela kézi mellszívóját, mert ahhoz lehet gépet bérelni és átalakitani elektromossá ha szükséges. Nekem nem volt szükséges, de teljesen meg voltam elégedve a kézijével. Könnyű és gyors használat, hiába kézi gyorsan leszívta. Amit semmiképpen ne vegyél az a pumpás. Mint pl a chicco-nak van kb 1000ft ért olyan mint a régi pumpás orrszívók, hát az semmit nem sziv.
2010. júl. 27. 00:23
5/15 A kérdező kommentje:
Kulfoldon elek, es itt mas markak vannak. Hol lehet megtanulni a kezzel valo fejest? Es az mennyire hatekony?
6/15 A kérdező kommentje:
Pumpas? Na mostmar teljesen hulyenek neztek biztos, de ebben az orszagban nem mondanak semmi ertelmes dolgot csak hogy opcionalisan vehetsz mellszivot, de hogy milyet vagy mikor, vagy valami otletet adnanak... Ah, kezdek panikolni!
Első vagyok:Ne pánikolj!!Már csak azért se,mert annyi máson lehet:),na jó.
Volt,hogy minden szoptatás után fejtem azonnal.Volt,hogy egy órával később.Aztán volt úgy is hogy a jobból szoptattam,balból 2szer fejtem...Ezt nem napi variációkban,hanem 2-3 haviban.3 hónapig ajánlják fagyasztani.
Itthonról nem tud neked küldeni valaki?Bár szerintem a Medela és az Avent nagy márkák,láttam külföldi tv csatornán pl Avent cumisüveget.
2010. júl. 27. 00:54
8/15 A kérdező kommentje:
Avent van, meg tommee tippee es meg nehany nevenincs marka. De nem tudom, hogy elektromost vagy kezit vegyek, bar egyre inkabb a kezi fele hajlok.
Koszonom szepen, hogy szakitottatok ram idot!
Szia
Én a legolcsóbbat vettem meg amit kapni lehetett.4 hónapos volt a kislányom mikor még mindig úgy szoptattam,hogy az egyik cicin ő a másik cicinél egy pohár volt amibe folyt a tej.Nagyon sok tejem volt és kézzel fejtem,egyszer sem próbáltam ki a mellszívót.
Itt leírják,hogy kell + képek is vannak
[link]
Egyébként első baba volt és soha senki nem mondta,hogy kell csinálni,de megpróbáltam ezeket a képeket felidézni és nekiálltam,éreztem ha nem jól csinálom stb de pár alkalom után már profin ment az egész.
2010. júl. 27. 01:09
Ha van olyan kézi,ami aztán elektromossá bővíthető,akkor később módosíthatod a dolgot.Ha nem létezik bővíthető,de megteheted,hogy mindkettőt megveszed,akkor legfeljebb eladod.A legjobb az lenne,ha tudnál kölcsönkérni mindkét típusból.
2010. júl. 27. 01:19
Kapcsolódó kérdések: