Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért problémás minden második...

Miért problémás minden második nőnek a szoptatás?

Figyelt kérdés
Ez egy ősi ösztön kellene hogy legyen, amikor baba és mama is tudja, hogy mit kell csinálni. Nem hinném, hogy az állatvilágban ismerik a bimbóvédők és krémek világát. Miért van ez? én is szenvedek, mert a babám nem nagyon tudja bekapni a cicit. Ez miért létezik egyáltalán? Régen, meg szerintem most is az őslakosok nem hiszem, hogy küzdenek ezekkel a problémákkal. Szerintetek? Az a baj, hogy már a kórházban cumisüvegből kapják a vizet? mondjuk nekem az elején sem ment, amikor ezt még nem kapott.
2020. márc. 23. 20:54
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Minddel egyetértek. Nekem lapos bimbóim vannak, a kórházban rögtön megvetették velem a gyógyszertárban a bimbóvédőt. Most tegnap óta rohadtul meguntam, hogy mindig leesik meg a baba letépi meg még jobban is fáj, mint anélkül. Így most anélkül próbálkozunk, volt ma sok sikeres és sok sikertelen próbálkozásunk, de néha még ő javította ki!! Ezért is gondolom, hogy ez egy ösztön... Kenem közben lanolinnal hogy ne legyen megint sebes mint az elején. De nagyon nehéz, mert sosem nyitja ki a száját nagyra, ha meg arra várnék, addigra sír. Szóval kb közben javítgatom ki neki... Remélem ahogy nő, ügyesebb lesz.

Nekem is olyan a gyerekorvos, hogy anélkül nem áll szóba velem (pl mondtam hogy sokat sír), hogy nem mérem le mérleggel, hogy mennyit eszik... csak ez érdekli. A mérleg. Hogy lehet így hosszan nyugodtan szopiztatni meg altatni rajta, ha folyton mérni kell. Meg a kedvenc kérdésem, hányszor eszik egy nap... hát mondom óránként... Úristen, túletetem! Hát szerintem meg 'negyedik' trimeszter...

Néha már vannak idilli pillanataink, de nagyon várom, hogy élvezetes legyen minden szoptatás... most ebben az időszakban nagyon fontos nekem, hogy menjen, mert egy az, hogy immunanyagok, a másik pedig, hogy ki tudja meddig lesz tápszer a gyógyszertárakban...

2020. márc. 23. 22:26
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes tapasztalatom volt, baba- és szoptatásbarat kórházban szültem, de egyszerűen nem ment. Eljött a péntek, a hazamenetel napja, és annyira kiborultam, hogy meg egyszer sem sikerült segítség nélkül, hogy a főorvosnő azt mondta, maradjak még bent, ha akarok. De nem akartam. Hazatérve rendesen pánikoltam, azonnal beszereztem egy bimbóvédőt is.

A kisfiam pedig felébredt, és onnantól profin ment neki minden. Mintha csak a kórházi stresszt kellett volna magunk mögött hagyni, ahogy a fejét állandóan ráeroltettek... nagyon megható élmény volt. A bimbóvédőtől megváltam, nekem az egyik bimbo befelé forduló, de nem használtam.

2020. márc. 24. 00:17
 13/22 A kérdező kommentje:

Jó nektek, akiknek sikerült.

Én most hajnalban ismét visszatértem a bimbóvédőre, mert annyira rápörög mindig a babám hogy csücsörítve veti rám magát, esélyem sincs szájnyitásra várni... inkább itta a mellemből a szájába spriccelő tejet xD szóval... majd legközelebb megint próbálkozom... nektek nem ilyen mohó?

2020. márc. 24. 05:18
 14/22 anonim ***** válasza:
79%

Nem leszek népszerű.. De őszinte.

Nagyobbik lányomnál utáltam a szoptatást.

Ő gyenge volt, pici fáradékony. Az egész nap végtelen szoptatás/fejés kombóból állt. Ő ráadásul pokoli hasfájós is volt. 2 hónapos korában mikor elhagytuk a szoptatást megszűnt minden hasfájása. 1-2 éves korig kipattogott a tejtől a tejtermékektől. A tej ráadásul erősití a meglévő más allergiája tűneteit.

Második lányomnál se voltam oda érte főleg az első időszakért mikor még pokolian fáj(t) Ő 4.5 hónaposan kitolta az első fogát, majd abba hagyta a szopit. Nem bántam. Tejfehérje gondunk volt, mostanra 2 éves korára múlt el.

Én amit mindennél jobban utálok ezt a "szoptass a végtelenségig, és tovább" kampányt. A merő lenézést ha valaki nem tud, nem akar szoptatni. Ehhez igazán senkinek semmi köze. Régen is voltak akik nem tudtak, azoknál vagy más szoptatta vagy egyszerűen kecske vagy tehéntejen nőttek fel.

Mindig jót mosolygok az olyan anyukán aki túl tolja a szoptatást, aki konkrétan a gyerek minden nyekkenésére dugja a mellét a szájába utána meg panaszkodik, hogy a gyerek "cicifüggő" és 2.5 évesen még mindig rajta lóg szabályosan, nem tudja másképp megvígasztalni sem. - nem egy ilyen ismerősőm van.

Leginkább azt kellene tolerálni, elfogadni ha valaki nem tud vagy nem akar egyáltalán vagy hosszú ideig szoptatni.

2020. márc. 24. 06:43
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Csak elmesélek egy történetet, a családunkban történt. Pontosabban a dédi mamával. Ő ugyebár abba a kategóriába tartozik, akinek nem volt szüksége bimbóbédőre, krémekre, csak mellre rakta a gyereket és csodák csodájára sose volt gondja a szoptatással. Ja nem. A dédi elmondta h nem volt teje, és hiába tette mellre a gyereket, egyszerűen nem ment neki. Akkoriban nem volt tápszer, és az orvos sem szentelt különös figyelmet a babára. Ezért mit csinált? Háztartási kekszet tört össze, tehéntejjel higította és isten tudja miből azt adta a babának h életben maradjon és jól is lakjon. Majdnem dobtam egy hátast amikor elmesélte. Ezzel csak azt akarom mondani, régen sem volt minden tökéletes, inkább örüljünk h nekünk nem kell ilyenhez folyamodnunk, éa létezik tápszer! Nekem sem volt tejem, kevés is volt, nem is szoktunk össze. Én elengedtem, én nem vagyok az a fajta aki vérző mellbimbóval is csinálja csak azért mert kell. Nem kell. Van amikor tényleg nem tudsz mit tenni.
2020. márc. 24. 07:16
 16/22 anonim ***** válasza:

Kérdező! Mielőtt bekapja a baba a bimbót, próbáld hozzáérinteni több helyen az arcához! Hátha a reflex miatt kitátja a száját nagyra! Elvileg kellene...

És akkor tedd oda a bimbóhoz, és dicsérd meg!

2020. márc. 24. 08:04
 17/22 anonim ***** válasza:

9-es vagyok

Ezt a száj nagyra nyitását én korábban úgy képzeltem el, hogy kinyitja, és várja a cicit szépen. Aztán rájöttem, hogy ez nem így van ám :D (Legalábbis a fiamnál). Hanem tátogott, mint a halacska. Szóval nagyjából ilyen fél másodperceim voltak, hogy a nagyra tátott szájba beleokoskodjam a bimbót. És persze az még legyen jól is beletéve, elég mélyre stb. :D Az első napokban volt, hogy 8-10x kellett levenni és újra cicire tenni mire megvolt a jó technika. Ha rosszul kapja be, nem szabad hagyni, azonnal el kell venni és elölről kezdeni. Én így szerencsére elkerültem a sebesedést.

2020. márc. 24. 09:25
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, de már mindent próbáltam, szoptatási tanácsadó is volt kint, úgy ment el, hogy gyakoroljuk... hát kösz. Arra várok hátha történik valami változás a vehemenciájában vagy nagyobb lesz a szája... én már nem tudom. Ásításkor bezzeg ki tudja nyitni... :)
2020. márc. 24. 10:18
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem olyanok a melleim, mint egy 10 éves kislánynak, igaz azt mondták, nem ezen múlik, hogy lesz-e tej, de amíg a kórházban voltunk le se tudtam rakni, folyton sírt, mindig éhes volt, de nem adtak neki semmit. Kikészültem az alatt a 4 nap alatt, a császáros sebemmel, migrénes fejfájással egész nap a kezemben ültem vele az ágy szélén, nem mertem vele lefeküdni, mert úgy nem tudtam volna felkelni, ráadásul nagyon fájt is, mikor szívta. Még a kórházból hívtam a páromat, hogy írasson tápszert az orvossal. Haza hoztuk, itthon csak eszik és alszik, ritkán hallani a hangját. Ez van, túl hamar feladtam, mondjuk nem is igyekeztem szoptatni. Szerintem nem is volt tejem, de ha volt is, akkor nagyon kevés, most meg már egyáltalán semmi. A védőnő persze zaklat a szoptatással, de egyik fülemen be, a másikon ki.
2020. márc. 24. 10:51
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Engem szanaszét idegeltek a csecsemősök, mert kicsit besárgult, meg aztán a védőnő is. Na, meg a család... Elhiszem, hogy jót akartak, de első babás anyukaként annyira kicsináltak, úgy rágörcsöltem, hogy annyi is volt. Nagyon erőszakosak voltak mind. Aztán meg hozzám is vágták, hogy ők megmondták. Anyátokat. Ha lesz második, abba a Jóisten se szólhat bele. Pedig sok tejem volt.
2020. márc. 24. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!