Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lefagyasztott tejet szeretnék...

Lefagyasztott tejet szeretnék adni a babámnak. Nagyon félek, hogy megromlott. Felforralhatom? Honnan látom, ha romlott?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy elveszti a pozitív hatásait, de csak 3 etetés lenne, mert elutazom és a baba otthon marad.
2010. júl. 25. 20:31
 1/8 anonim ***** válasza:
anyatejet vagy tehéntejet? Nagyon nem mindegy. Az anyatej hivatalosan fél évig áll el a mélyhűtőben.
2010. júl. 25. 20:38
 2/8 A kérdező kommentje:
anyatejet
2010. júl. 25. 20:41
 3/8 anonim ***** válasza:
22%
hónapig jó, utána nem!!
2010. júl. 25. 20:54
 4/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok

Utolsónak: [link]

(Ez csak egy példa, egyébként szülésznőnek tanulok, ezt egyetemen tanítják, nem a kisujjamból ráztam ki)

2010. júl. 25. 21:10
 5/8 anonim ***** válasza:
54%

Forralni semmiképpen nem szabad. Csak akkor derül ki, hogy jó-e, amikor felengeded. Ha darabos, savanyú szagú, akkor nem jó, de ha figyeltél a fejés közben a higiéniára és a tárolóedény is megfelelő (és a fagyasztód sem romlott el időközben), akkor kicsi az esélye, hogy romlott legyen.

Off: lehet, hogy egyre elterjedtebb a fél év (sőt egy év, mint az a linkből kiderül) a fagyasztott anyatej tárolására, de én inkább az Anyatejgyűjtő Állomás 3 hónapos ajánlásának hiszek. De, mint minden ez is hónapról-hónapra változik, nem kell ezen összekapni :)

2010. júl. 25. 22:01
 6/8 anonim ***** válasza:

A lefagyasztott anyatej felengedve más szagú és állagú, mint a friss, de ez nem jelenti azt, hogy romlott. (Nekem az anyatejgyűjtő még a korábban lefagyasztott tejemet is kérte, annyira nagy hiányuk van belőle, és nem szóltak, hogy rossz lett volna.) Forralni tilos, mert akkor pont azok az értékes összetevők károsodnak benne, amiktől jobb az anyatej, minta tápszer. Meleg vízbe állítva engedd fel, és így melegítsd maximum 40 fokra. Mielőtt a babádnak adnád, rázd össze a vizes és a zsíros bázist, amire a tej állás közben szétvált. A színétől, szagától, állagától ne ijedj meg: furcsa, de attól nem romlott.

Azért megkérdezhetem, hogy ha nem mered a babádnak adni, akkor miért fagyasztottad le? :-)

2010. júl. 26. 07:32
 7/8 A kérdező kommentje:
Mert feszült a mellem, és nem szerettem volna kidobni. Hát, köszönöm a válaszokat, de akkor sem biztos, hogy oda merem adni...megkóstolás pedig kizárt, mert anyu vigyáz rá. Lehet, hogy inkább tápszert adok, egyszer kibírja (már 5 hós).
2010. júl. 26. 10:47
 8/8 anonim ***** válasza:

07:32. Hogy-hogy leadhattad a lefagyasztott anyatejet? Nekem 30 literrel volt, és azt mondták, hogy nem lehet leadni, mert ha jól tudom felmelegítik 65 fokra, és akkor a hideg a meleggel ütközik, ami nem tesz ugyancsak jót a tejnek.

Kérdezőnek: én odaadtam a lefejt tejet a kislányomnak, mivel rengeteg volt, és nem lett semmi baja, ugyanúgy megitta.

2010. júl. 26. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!