Mikor lesz ilyen? Meddig várjak?
Nem minden kisbaba olyan mint a nagykönyvben:D
A szomszed kisfiu eves utan volt mindig aktiv egy orat es utana szunyalt köv szopi-ig. Az en kisfiam meg minden etetes utan kajakoma:D Felemeltem a kezet egy picit es ha elengedtem potty leesett:D Edes volt:D
Nyugi, lehet nem is lesz ilyen, de ez nem jelenti azt, hogy ne enne eleget.
Jaj, Te! Örülj, hogy nem ilyen!!!!
Persze, nem kell külön altatni az ilyen babákat... De hallottál már az éjjel 20 percenként felsíró babákról, akik addig sírnak, amíg altatásnak nem kapják meg a cicit? Tudnék mesélni.
Ez a legjobb szerintem: Szopi... ha kell pótlás... büfi... kiságy és egyedül elalvás. Ha kell, akkor a kiságyban kis simi...
Nem értem. Miért akarod, hogy így aludjon el???
A mellen altatással egyébként nincs gond, de az egyáltalán nem ajánlott, hogy üveggel a szájában aludjon el, mert ez fogszuvasodást okozhat (akkor is káros, ha még nincs kinn a foga)! A tápszeres és tejpépes dobozokra is rá van írva általában, hogy az üveges etetés csak addig tartson, amíg a baba eszik, de ne cumizzon vele utána. (Ebben történetesen jó tanácsot adnak.)
Akkor fog a babád szoptatás vagy evés után rögtön (mélyen) elaludni, ha úgy fog kijönni a lépés. Magyarul, ha épp olyanok lesznek a körülmények vagy ő maga alakítja úgy a napirendet, ill. ha azt jelzi neked, hogy ezt szeretné. Nem lehet ilyet "akarni" vagy elvárni tőle. A gyerek nem robot, aki azt teszi, amit mi szeretnénk. (Persze lehet ezzel próbálkozni, de rengeteg kárt okoz.) Inkább próbálj meg még jobban odafigyelni rá, hogy megtanuld, mikor mit és hogyan szeret, így vélhetően te is jobban fogod élvezni ezt az időszakot.
Az én lányom egyébként nagyon sokáig aludt el szopival: este 19 hónapos, délután 26 hónapos koráig. De soha nem erőltettem, magától alakította így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!