Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikor lesz ilyen? Meddig várjak?

Mikor lesz ilyen? Meddig várjak?

Figyelt kérdés
Én arra várok,hogy este(vagy nappal)cicizzen(vagy táp)de nekem most még van tejem,és úgy igya meg,hogy elalszik jó mélyen!tudjátok,amikor kiesik az üveg vagy a cici szájából, ez nálunk azért nincs,mert nem elég neki a tej?
2010. júl. 24. 22:49
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem minden kisbaba olyan mint a nagykönyvben:D

A szomszed kisfiu eves utan volt mindig aktiv egy orat es utana szunyalt köv szopi-ig. Az en kisfiam meg minden etetes utan kajakoma:D Felemeltem a kezet egy picit es ha elengedtem potty leesett:D Edes volt:D

Nyugi, lehet nem is lesz ilyen, de ez nem jelenti azt, hogy ne enne eleget.

2010. júl. 24. 22:59
 2/9 anonim ***** válasza:
AZ én fiam lassan 8 hónapos, de lehet, hogy meg tudnám számolni a 2 kezemen, hogy ez idő alatt hányszor ájult be szoptatáskor. Szóval valószínű a Te babád is ilyen marad.
2010. júl. 25. 00:04
 3/9 anonim ***** válasza:
Az én babám is a félkóma állapotáig jut, teljesen szinte soha nem alszik el a cicin (max. havonta egszer). Én örülök neki, hogy így van, mert így legalább nem lesz soha olyan problémánk, hogy csak a cicin hajlandó elaludni :-)
2010. júl. 25. 08:54
 4/9 anonim ***** válasza:
51%

Jaj, Te! Örülj, hogy nem ilyen!!!!

Persze, nem kell külön altatni az ilyen babákat... De hallottál már az éjjel 20 percenként felsíró babákról, akik addig sírnak, amíg altatásnak nem kapják meg a cicit? Tudnék mesélni.

Ez a legjobb szerintem: Szopi... ha kell pótlás... büfi... kiságy és egyedül elalvás. Ha kell, akkor a kiságyban kis simi...

2010. júl. 25. 09:23
 5/9 anonim ***** válasza:
Az én babám 5 hónapos és olyankor alszik el a cicimen, ha úgy jön ki a szopi, hogy már álmos nagyon, mert előtte nem sikerült neki elaludni. De akkor meg nem lakik jól, szinte pár korty után beájul és amikor felébred, folytathatom a szopiztatást. Nem egy egyszerű helyzet ez se, szerintem a ti eseteitek a normálisak. Az én kisfiam pont olyan mint az egyik válaszoló itt írta, éjszaka szinte csak visszaaludni kéri a cicit. Le akarnám szoktatni róla, de pl. tegnap éjjel is csak kinlódás volt, addig amig meg nem kapta. Aztán 2 perc alatt bealudt. Szerintem örülj, hogy a te babád nem ilyen. 5 hónapos babával éjszaka 2-3-szor felkelni.... :(((((
2010. júl. 25. 09:59
 6/9 xStefix ***** válasza:
100%

Nem értem. Miért akarod, hogy így aludjon el???

A mellen altatással egyébként nincs gond, de az egyáltalán nem ajánlott, hogy üveggel a szájában aludjon el, mert ez fogszuvasodást okozhat (akkor is káros, ha még nincs kinn a foga)! A tápszeres és tejpépes dobozokra is rá van írva általában, hogy az üveges etetés csak addig tartson, amíg a baba eszik, de ne cumizzon vele utána. (Ebben történetesen jó tanácsot adnak.)

Akkor fog a babád szoptatás vagy evés után rögtön (mélyen) elaludni, ha úgy fog kijönni a lépés. Magyarul, ha épp olyanok lesznek a körülmények vagy ő maga alakítja úgy a napirendet, ill. ha azt jelzi neked, hogy ezt szeretné. Nem lehet ilyet "akarni" vagy elvárni tőle. A gyerek nem robot, aki azt teszi, amit mi szeretnénk. (Persze lehet ezzel próbálkozni, de rengeteg kárt okoz.) Inkább próbálj meg még jobban odafigyelni rá, hogy megtanuld, mikor mit és hogyan szeret, így vélhetően te is jobban fogod élvezni ezt az időszakot.

Az én lányom egyébként nagyon sokáig aludt el szopival: este 19 hónapos, délután 26 hónapos koráig. De soha nem erőltettem, magától alakította így.

2010. júl. 25. 11:36
 7/9 anonim ***** válasza:
Mi 11 hetesek vagyunk, de érdekes módon nálunk ez a cicin bealvás nem jellemző. Még többet alszik, mindig két szopi között, olyan 1-1,5 órákat, de soha nem közvetlenül kaja után. Felébred, játszunk, eszik, játszunk, majd álmos lesz, és lefektetem. Egyedül az utolsó esti szopi után van egyből alvás és éjjel, egyszer kelünk... ja igen, és szerintem elég neki a tej, nem ez a gond, hanem egyszerűen ilyen habitusu. De egyetértek az előttem szólókkal, én sem altatom különösebben és ez eddig jól bevált.
2010. júl. 25. 16:18
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi,a sok segítő választ!!!!
2010. júl. 25. 19:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Az én fiam az anyatejet kapja üvegből, mert nem szopik. Van, amikor a műcicin alszik el és büfiztetni sem kell, és van, amikor utána még egy órát játszunk, és csak akkor fárad el. Nem megy ez egy kaptafára minden etetésnél.
2010. júl. 26. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!