Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy etessem egy hetes babámat?

Hogy etessem egy hetes babámat?

Figyelt kérdés

3-4 óránként kel, vagy peluscserével kezdünk, vagy rögtön szopizik. Az a baj, hogy utána ugye fent vagyunk 1-2 órát, és ez alatt még legalább 1-2x olyannak tűnik nekem, mintha éhes lenne még mindig, így persze adok neki... és még akkor is jön tejci. Elaludni pedig csak úgy tud, hogy kap kis cicit, az elálmosítja, majd elringatom. Ti hogy csináltátok/csinálnátok a helyemben? Tejem tuti van, mert amikor kiköpi, akkor folyik mindig még.

Elfogadom, ha ő ilyen lenne, csak fura, mert mindenhol azt olvasom hogy egyben 10-15 percben megvan a szopi és kész is.

2020. márc. 1. 15:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
69%
Nincs meg a szopi 10 perc alatt es kesz. Egy ujszulott orakat is cicizhet. Ha ennyire nem vagy kepben, beszelj szoptatasi tanacsadoval.
2020. márc. 1. 15:36
 2/14 anonim ***** válasza:
La Leche Liga oldalát javaslom
2020. márc. 1. 15:45
 3/14 anonim ***** válasza:
26%
Mérd, hogy mennyit szopik egy-egy alkalommal. Ha nem szopik már, tedd az ágyába és hagyd aludni. Ne szoktasd hozzá, hogy csak a cicin aludjon és cuminak használja a cicit.
2020. márc. 1. 15:47
 4/14 A kérdező kommentje:

1-es, nem kell bunkónak lenni, első gyermek, és eddig senki nem mondta el nekem, hogy hogyan is megy, csak az itnernetről tájékozódom...

3-mas, ez azért nem működik, mert utána még 1-másfél órát fent vagyunk és "játszunk", kivéve éjjel, akkor vissza tud aludni (szerencsére)

2020. márc. 1. 16:02
 5/14 anonim ***** válasza:
77%

Jézus. Nehogy elkezd méricskélni. Ha időre született, jó súllyal és van pisi rendesen, akkor felesleges stressz forrás. Ha úgy látod kell neki, add oda. Még csak egy hetes. Szüksége van a közelségedre + szaporítja magának a tejet. 3 és 6 hetesen növekedési ugrás van. Ott majd állandóan cicin akar lenni. És kell is hogy felszaporítsa tejet.

Hidd el ez sem tart örökké. Az én babám már 6 hós. Kb 10 perc alatt elintézi. Kivéve este. Az elején még akár 1 óráig is eltartott 1-1 alkalom

2020. márc. 1. 16:04
 6/14 anonim ***** válasza:
81%
Nem erzem, h bunko lettem volna. Komolyan mondtam, ha nem vagy vele tisztaban, kerj segitseget szakembertol, mert kapsz ilyen okos tanacsokat, h kezd mericskelni szopit ee rakd be az agyaba, aztan gallyra megy az egesz. Ez nem bunkosag volt.
2020. márc. 1. 16:10
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Az első percekben folyékonyabb, cukros tej jön. Ez szomjoltó, a zsíros később, szoptatás közben termelődik.

A szoptatás nagy izommunka, ekkora babának még többször meg kell pihennie.

Ha lekapod 10 perc után az első megpihenésből, akkor a tàpláló tejböl kevés jut és hamar újra éhes lesz.

Nagyobb (3-4 hónapos) babák már tudnak 10 perc alatt jóllakni valóban.

2020. márc. 1. 16:24
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát az én gyerekem baromi sokat van mellen. Nem csak eszik, hanem komfortszopi van. 7hetes és nagyon igényel. Szval hiába lakik jól a babád még nagyon pici, igényli a testközelséged és téged. Nem is értem nekem annyira hihetetlen, hogy létezik olyan, hogy megetetem és repühet a kiságyba. Ha ez nálunk így működne egész nap uvoltene a fiam.
2020. márc. 1. 16:31
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Minden baba ilyen. Egy hetesen csak evett, aludt, kakilt.

Nem kell még vele játszani, hagyd hogy szopizzon amennyit akar.

10-15 perc talán 3-4 hónapos kor körül

lesz, most 6 hónapos lányomnak 5 perc.

En 2 honaposan adtam neki cumit, így nagyon ritkán volt cicin elalvas, de még szerintem korai.

Erdemes hagyni a házimunkát, főzést. Fekudjetek be az ágyba és hagyd hogy megszokja a kinti életét.

2020. márc. 1. 16:57
 10/14 A kérdező kommentje:
Nem én erőltetem az ébrenlétet/"játékot", nagyon érdeklődő baba, így jó, hogy nem rakom be a kiságyba rögtön, hogy ott nézegesse a kezét. Énekelek neki, beszélek hozzá, nézünk kontrasztos dolgokat, nagyon jól el tud lenni. Csak az altatás nehézkes, meg az éves így több részletben, de ha neki ez kell, természetesen megadom.
2020. márc. 1. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!