Lehet e cicit adni a babának úgy, hogy már nincs tejem?
Szerintem tégy úgy ahogy jónak látod. Ártani azzal sem fogsz ha cicin nyigszik meg és azzal se ha másképp nyugtatod meg.
Sajnos sokan mondják, hogy nem hagy majd békén. Hát ez hülyeség. 7 hónapos koráig a lányom is mindenért cicire került. Aztán ahogy kezdett enni és már többet értett a világból szépen elkezdtem figyelni a jelzéseit. Hogy mikor ki a baj és arra válaszoltam. Most 13 hónapos, 0-1x kel éjjel, mindent eszik, megnyugszik cici nélkül és még reggel és este szoptatok. Nem kell ám minden nyekkre ciccire tenni a babát ha valakinek az sok. Van arany középút is.
Szeretnék eloszlatni egy többtízéves tévhitet, miszerint a cicivel nyugtatás szándékosan kerülendő. A szopival nyugtatás egy evolúciós örökségünk, minden benne van, amire konkrétan szüksége van egy 2-3 év alattinak a megnyugváshoz. A legősibb reflex, a szopóreflex gyakorlásának nyugtató hatása, a tejbe áramló oxytocin hormon, illetve a konkrét, valódi fájdalomcsillapító hatás. Sajnos sok téves információ kering a világban, az igazság azonban az, hogy a mellünket a természet egészen konkrétan erre adta, a szoptatás funkciója ugyanis élettanilag jóval összetettebb az egyszerű táplálásnál, a fenti komplex pszichés igények kiszolgálására is való.
A cicivel nyugtatás nem valami gyengeség, hanem biológiai norma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!