Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ok, kevesebb tápszer-több...

Ok, kevesebb tápszer-több cicretétel, mindent a tejnövelésért, de ha üvölt a babám akkor mit csináljak?

Figyelt kérdés

babám átlag 500-550tejet eszik,de potolnom kell kb 180-250 táppal(születésétől kap pótlást.nem minden étkezéshez,csak ált du mikor nagyon keveset tud szopizni(40-60at)9hetes, s nekem az is csoda h ennyire siekrült felnövelnem a tejem,mert az elején nagyon megszenvedtem vele.

mindenki azt tanácsolja h csökkentsem a tápot, tegyem gyakrabban mellre a picit és sikerülni fog több tejet termelni.ok ez szép és jó, de a gyerekem üvölt h még éhes,nem tudom elterelni a figyelmét akkor mégis mit csináljak? egy ora alatt pedig semmi nem termelődik(mérem dierket h tudjam mit sikerül pár nap alatt összehozni)30at tudott 60után szopizni és sir tovább hisz éhes.a szivem szakad meg.fejni pedig nem tudok semmit már utánna. megér ez az egész ennyit?

2010. júl. 22. 17:10
 1/8 anonim ***** válasza:
A lényeg,h annyit szopjon amennyit csak tud,és mindig utána pótolj.Éheztetni nem szabad,ha elég inger éri a mellet,és nő a tej mennyisége,úgyis egyre kevesebb tápot kér majd.Igyál sok folyadékot,ebben a melegben fokozottan figyelni kell rá.Napi 3-4 liter kell legalább.
2010. júl. 22. 17:18
 2/8 xStefix ***** válasza:

Akkor adj neki több tápot.

A tejnövelés nem arról szól, hogy ordíttatni kell a babát, ha tényleg sehogy sem bírja. Ha ennyire rosszul viseli és sehogy se tudod megnyugtatni, akkor muszáj vagy neki többet adni.

De. Továbbra is kitartóan próbálkozz a gyakori szoptatással, fejéssel és lehetőleg éjszaka is! És ami a legfontosabb, nyugodj meg és ne stresszelj a számokon! Szerintem ez is ronthatja a "hatékonyságodat".

(Nekem sokkal könnyebben mentek a dolgok, miután elraktam a mérleget és nem érdekeltek a mennyiségek.)

Egyébként ha nőne a tejmennyiséged, valószínűleg utána is gyakrabban kellene majd szoptatnod du / este, általában ez a természetes.

2010. júl. 22. 18:23
 3/8 anonim ***** válasza:
Én sose értem el a napi 500ml-t,ügyes vagy!Van akinek kevesebb tejmirigye van.Annak sose lesz x mennyiségnél több.Örülj,hogy ennyi is van,és nyugodtan adj neki több tápszert.De ami van,azt tatsd fenn amíg lehet.
2010. júl. 22. 21:19
 4/8 anonim ***** válasza:
Nagyon nehezen indult nálunk a szopi, szétrágott, vérző mellbimbó, kevés tejci, állandóan bealudt stb. Kislányom csak a 3. hét végére érte el a születési súlyát, amikor hazakerült, csak fogyott szegénykém. Agyon erőltettem a szoptatást, csak nagyon kevés pótlást adtam, és mértem mint a bolond kaja előtt, közben és után. Úgy tűnt minden okés, erre kaptam egy mellgyulladást és tejlázam lett. Átmenetileg néhány napra kevesebb lett a tejem, azt hittem, itt a vég, jött megint a pótlás, de csak annyi, amennyi tényleg szükséges volt. És abbahagytam a méricskélést, mert állandóan frusztrált voltam attól, hogy már megint "csak" ennyit evett. Most 10 hetesek vagyunk és ismét úgy tűnik, minden okés. Sőt, annyi tejem van, hogy pár napja már fejni is tudok és elkezdtem tárolgatni... a lényeg, hogy én úgy érzem nagyon megszenvedtük ezt az egészet, de áldom az eszem, hogy csak minimális pótlást adtam... És szerintem nálam az nagyon sokat segített, hogy abbahagytam a méricskélést... megkönnyebbültem és nem görcsölök rá a szoptatásra...
2010. júl. 23. 11:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Hasonló volt a helyzetem! De nekem nem volt tejem még addig se mint neked!

Aztán amikor már teljesen belefáradtam akkor elkezdtem a pótlást!!!

Nincs azzal semmi gáz! A tápszert az ilyen babáknak találták ki mint a mieink! Ha szopik akkor erőltesd!!! De éhezni ne hagyd! Teheted te ezerszer is mellre meg gincsolhatod, ha nem indul be a tejed ennél jobban akkor ez van! Igaz, hogy csodálatos dolog szoptatni, de az, hogy a gyermeked elégedett legyen az még nagyobb élmény!!!

2010. júl. 23. 11:40
 6/8 anonim ***** válasza:
Bocsi,mi az a gincsolás?
2010. júl. 23. 11:41
 7/8 anonim ***** válasza:

Gincsolás: gyötrés, macerálás, kinlódás!!!

Bocsánat, nálunk így mondják!:-)

2010. júl. 23. 12:23
 8/8 anonim ***** válasza:
Köszi!:))Sose hallottam még.:))
2010. júl. 23. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!