Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyukák akik csak fejtek,...

Anyukák akik csak fejtek, nektek mikor kezdet apadni a tejetek, vagy esetleg el kellett apasztani mert még akkor is volt amikor a babátoknak kezdte elválasztani magát?

Figyelt kérdés
A babám négy hónapos, volt eddig három durva mellgyulladásom, de a tejem nem ment el, még most is van bőven.Pedig riogattak ezzel is azzal is.Legalább ki szeretném húzni még két hónapig csak tejjel.
2010. júl. 22. 12:41
 1/8 anonim ***** válasza:

Szerencsés vagy!!!

Nekem 7 hetesen már elkezdett, egy hét múlva már nem is volt!

A szoptatás tartja karban és mivel az én lányom nem szopott az első perctől így nem volt inger, pedig az eljén nekem is rengeteg volt!!!

2010. júl. 22. 13:58
 2/8 anonim ***** válasza:

4 hónapos a babám, kezdettől fogva fejem neki.

És egyre csak több van. :-) Anyatejleadó lettem, már három hónapja viszik tőlem a tejet. Az árát a babára költöm. :-)

Ne add fel. Fejéssel a tejtermelést akármeddig fent lehet tartani, sőt, fokozni lehet. Az anyatej sokkal jobb - és nem utolsósorban olcsóbb -, mint a tápszer. Én boldog vagyok, hogy ha nem is szopik a babám, de a legjobb táplálékot tudom neki adni.

2010. júl. 22. 14:22
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem is volt 3 mellgyulladásom és az én babám még a 3 hónapot se töltötte be, de továbbra is szoptatok! Viszont ha ismét előjön a gyulladás az orvosom és a védőnőm is azt javasolta, hogy apasszuk el a tejet.

Te azért nem szoptatsz mert mellgyuszid volt, vagy miért? Én szoptatok és fejek is, de a szopit erőltetem (egyébként is a baba tudja a leg jobban kiszívni a tejet). Vagy nem értem mi az összefüggés a mellgyulladások és a csak fejés között??

2010. júl. 22. 15:30
 4/8 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Csak azért említettem, meg a mellgyulladást, mert kíváncsi voltam, hogy a csak fejő anyukáknak, hogyan alakult a későbbi tejtermelése, és lehet, hogy van köztük olyan is akinek szintén volt része ebben a csúnya betegségben.

Amúgy tényleg a baba tudja a legklasszabbul kiüríteni a mellet, csak éppen nekem ebben az életben már ebben nem lesz részem.A fiam a születése óta egy grammot se hajlandó szívni a mellemből.Az előtejet leszámítva.Pedig A-tól Z-ig mindent végigpróbáltam, mindent végigjártunk.Most már négy hónapos és marad az üveg.Ez van.

Nekem se a dokim, se a védőnő nem mondta, hogy el kellene apasztani, pedig igent mondanék rá, mert ez a havi szinten rendszeres gyulladás nem normális.Valami gubanc lehet nálam,de nem mondanak semmit.Fejjek, masszírozzam szét, ennyi a jó tanács, ja meg minden hónapban az antibiotikum:(

2010. júl. 23. 08:54
 5/8 anonim ***** válasza:

15,30-as vagyok. Megértelek, én is így vagyok a mellgyulladással, nagyon megszenvedtem mind a hármat és imátkozom, hogy több ne legyen! Én végigjártam a témát, szoptatási tanácsadót is kérdeztem (az lll.hu-ról), ő javasolta hogy változtassak a táplálkozáson, semmi disznóhús, semmi zsíros. Omega3 és lecitin kapszulát szedek, vettem elektromos mellszívót (a kézi mellszívóm mellé),a maszírozást pedig nem javasolta, mert attól is eldugulhat a tejcsatorna, tehát csak akkor maszírozz ha csomót érzel, egyébként ne! És ami még lényeges a nyugalom, mert a stressz is kiválthatja (állítólag). Írattam antibiotikumot, hogy legyen itthon kéznél ha egyik percről a másikra jön a remegés és a láz - rögtön tudjak gyógyszert enni. Amúgy csodálkozom, hogy 3 gyulladás után se mond semmit az orvosod! Nekem már a második után mondta, hogy ha így folytatódik fejezzem be a szoptatást, mert ez a babának se jó ,ha mindig beteg vagyok ill. a rengeteg antibiotikum megviseli a szervezetet. + A melltályog kialakulásának a veszálye is fenn áll, amiből még műtét is lehet. Nem akarlak megrémíteni, de azért van egy határ, szoptatás mindenáron - nem biztos, hogy megéri. Szeretném én is legalább 6 hós koráig szoptatni a kislányomat!

Bízzunk benne, hogy sikerül nektek is és nekünk is!

Bocs hosszú lettem, de remélem némi segítséget ki tudtál olvasni a soraimból.

2010. júl. 23. 10:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Annyit még, hogy a mellbimbók épségére is ügyelj, mert ha a fejéstől kisebesedik, megsérül, akkor könnyen bejutnak a baktériumok a mellbe (nekem egy ilyen sérülés után jött a második mellgyulladás), tehát én minden szopi ill. fejés után kenem a bimbókat Garmastan krémmel.
2010. júl. 23. 11:00
 7/8 A kérdező kommentje:

Igazad van tényleg szomorú,hogy semmit nem mond rá az orvosom, mérges is vagyok rá nagyon.Ha ne adj isten lesz még egy gyulladás akkor másik orvoshoz megyek és valószínűleg befejezem a fejést.A tályogtól nagyon tartok és már egészségügyi okokból volt mellműtétem, úgyhogy nem hiányzik még egy.

Masszírozni csak a csomókat szoktam ha érzek benne, de most nincs sikerült szétoszlatni ami volt. Jött is rendesen a tej abból a mellből.

Már régóta csak könnyűeket eszem, szerintem ezzel nem lehet a gond. Viszont nagyon ki vagyok merülve és szinte állandóan feszült vagyok. Nagyon nyűgös kisbabám van napi 24 órában készen kell állni különben egész nap ordít...

Szóval lehet hogy itt a gond de ezen nem tudok segíteni mert reggeltől estig csak én vagyok vele, gyakran a fejés is rohamléptekkel megy mert azt is végigüvölti.

Vettünk elektromos mellszívót(Avent Isis), de azzal se haladok jobban mint a kézivel.

Mindegy valahogy majd csak kibírok még két hónapot utána majd meglátom hogyan tovább.

Nagyon köszönöm a válaszod jó érzés, hogy valaki legalább megért és Te tudod miről beszélek mert sokan lehülyéztek, hogy miért apasztatnám el a tejem ha van.

2010. júl. 23. 13:07
 8/8 A kérdező kommentje:
Ja azt elfelejtettem, hogy most a gyulladás előtt mindkét bimbóm véresre volt repedve.Igaz pár nap alatt begyógyult, de lehet, hogy onnan eredt most a baj.Már szülés óta kenem bimbóápolóval, meg anyatejjel, de sajnos szinte állandóan vörös és gyulladt:( Felváltva, hol az egyik,hol a másik.
2010. júl. 23. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!