Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szülés utàn mennyivel lövelhet...

Szülés utàn mennyivel lövelhet be legkésôbb a mell?

Figyelt kérdés
12 napja szultem,csaszarral,es meg mindig semmi.plotty a mellem,nem erzek semmit. Baba nagy nehezen beveszi mar a szajaba a cicit,2 szivas utan lefordul ,uvolt,tepi,ures gondolom. Masodik napjatol tapszeres emiatt. 40 perc gepi fejes utan 1 evokanalnyi tej jott le :( eleg elkeserito. Vedono meg biztat,hogy neki is a masodik het utan indult be,de ez eleg hihetetlen.
2020. jan. 10. 19:59
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 5 nap volt, de már az is baromi sok volt. Meg ilyenkor már ott van, h a gyermek hozzászokott, h a tápszerből gyorsan jóllakhat.
2020. jan. 10. 20:32
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

A következő adag tej attól termelődik, ami inger éri a mellet az előző szoptatásnál. Minél gyakrabban éri inger, annál több, persze nem rögtön, hanem átlag 2-4 nap alatt.

Az első tejbellövellés is max. 5 nap szokott lenni, de igazából utána is lehet bármeddig tej (akár örökbefogadók is tudnak szoptatni). Viszont ehhez kell egy kitartó baba. A cumiból más technikával kell szopni, ez sok babát megzavar, "lustává" tesz (cumizavar néven tudsz rákeresni). Fejéssel általában nehezebb fenntartani a tejtermelést, sokaknak kevesebb jön és a tejleadó reflex is lassabban indul be, mintha a baba szopik.

2020. jan. 10. 20:57
 3/19 A kérdező kommentje:
Igen sajnos cumizavarnak is tunik,de igy h tej sincs,nem kell a cici neki. Pedig azt mondtak a korhazban,hogy a placenta levalasakor kezd a tej termelodni,szoptatas nelkul is be kellene lovellnie. Kiv.hormonalis vagy egyeb szervi baj eseten. Szinte mindenkinek kellett potlas mar a 2-3.napon,sirtak,ehesek voltak a babak,egy 16 eves roma lanyka kivetelevel... Neki dolt a tej. Erdekes ez.
2020. jan. 11. 05:25
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Saját és barátnői tapasztalatok alapján, és később ezt is olvastam, hogy első babáknál nagyjából az a forgatókönyv (tisztelet a kivételnek!), hogy az első napon alszanak és néha picit ciciznek, mintha majd később is ez lenne várható, de aztán a 2-3. napot vagy intravénásan is cicit kérnének vagy végigbömbölik (elvileg gyárilag ennyit ki kellene bírniuk a tartalékokkal és a pár csepp előtejjel), majd valami valószínűleg csak megindul, mert a 3. nap végén megint alszanak végre pár órát, de hogy feszül, azt pont hazamenetelkor vagy másnap érzed azaz a 4-5. napon. Valakinek több a tejmirigye, másnak kevesebb (és még a két mellben sem egyforma soha). Ha még akarsz szoptatni egyrészt rendszeresen kell, hogy inger érje a melled olyan időközönként és hosszan, ahogy a baba enne (tehát kb. 3 óránként a kezdéstől számítva olyan 30 percet, lehetőleg mindkettőt több körös váltásban fejve akkor is, ha üres), másrészt rá kellene venned a babát, hogy dolgozzon (több kedve lesz, amikor még éhes). Talán egyszerűbben a szoptanít készülékkel tudnál próbálkozni (pl. itt láthatod: [link] az valami olyasmi, hogy magadra kell szerelni és szopva kapja a tápszert vagy lefejt tejet, miközben így a melled is éri az inger és a baba sem cumizik. Illetve olvasgasd a www.lll.hu oldalt, ott jól össze van gyűjtve minden információ.
2020. jan. 11. 06:36
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén: ez mar az a pont, ahol én elengedném a szoptatast. Ennyi macerát már nem ér meg. Megpróbáltad, nem ment. A tápszer is teljesen jó.
2020. jan. 11. 09:32
 6/19 A kérdező kommentje:
Anyukam total kivan,hogy a szegeny gyerek ugy no fel,h nem kap anyatejet,es azert nincs mert nem akartam annyira szoptatni. Szerintem meg nem akaras kerdese.
2020. jan. 11. 09:34
 7/19 anonim ***** válasza:

Majdnem szóról szóra ugyanez volt velem is. 2-3 hétig próbálkoztam, mindent megtettem ami csak tőlem telt, aztán feladtam. A tápszer nem ördögtől való dolog.

Jelenleg terhes vagyok a kistesóval, és ugyanígy mindent meg fogok tenni a tejért, de ha most sem megy, akkor sokkal könnyebben fogom elengedni a dolgot, ezt megfogadtam (a nagynál nagyon kivoltam, hogy nincs tejem).

Te se görcsölj meg idegeskedj rajta, ennyit tudok tanácsolni, nem ezen múlik, hogy milyen szülő leszel. :)

2020. jan. 11. 13:15
 8/19 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat. Tudom h nem ezen mulik a jo vagy rossz szulo. Ami aggaszt,hogy az immunrendszere gyengebb lesz e ezalral,h tapszert eszik.
2020. jan. 11. 15:51
 9/19 anonim ***** válasza:
Nem lesz, ne aggódj.
2020. jan. 11. 17:54
 10/19 anonim ***** válasza:

7-es válaszoló vagyok.

A fiamnak 1-2 megfázáson kívül semmi betegsége nem volt egészen addig, amíg közösségbe nem került (bölcsibe 2 évesen).

Közösségbe kerüléskor meg az anyatejes gyerek is pont ugyanúgy összeszed mindent eleinte, ne aggódj.

Semmivel nem gyakrabban beteg most sem, mint akármelyik ovis csoporttársa.

2020. jan. 11. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!