Szülés utàn mennyivel lövelhet be legkésôbb a mell?
A következő adag tej attól termelődik, ami inger éri a mellet az előző szoptatásnál. Minél gyakrabban éri inger, annál több, persze nem rögtön, hanem átlag 2-4 nap alatt.
Az első tejbellövellés is max. 5 nap szokott lenni, de igazából utána is lehet bármeddig tej (akár örökbefogadók is tudnak szoptatni). Viszont ehhez kell egy kitartó baba. A cumiból más technikával kell szopni, ez sok babát megzavar, "lustává" tesz (cumizavar néven tudsz rákeresni). Fejéssel általában nehezebb fenntartani a tejtermelést, sokaknak kevesebb jön és a tejleadó reflex is lassabban indul be, mintha a baba szopik.
Majdnem szóról szóra ugyanez volt velem is. 2-3 hétig próbálkoztam, mindent megtettem ami csak tőlem telt, aztán feladtam. A tápszer nem ördögtől való dolog.
Jelenleg terhes vagyok a kistesóval, és ugyanígy mindent meg fogok tenni a tejért, de ha most sem megy, akkor sokkal könnyebben fogom elengedni a dolgot, ezt megfogadtam (a nagynál nagyon kivoltam, hogy nincs tejem).
Te se görcsölj meg idegeskedj rajta, ennyit tudok tanácsolni, nem ezen múlik, hogy milyen szülő leszel. :)
7-es válaszoló vagyok.
A fiamnak 1-2 megfázáson kívül semmi betegsége nem volt egészen addig, amíg közösségbe nem került (bölcsibe 2 évesen).
Közösségbe kerüléskor meg az anyatejes gyerek is pont ugyanúgy összeszed mindent eleinte, ne aggódj.
Semmivel nem gyakrabban beteg most sem, mint akármelyik ovis csoporttársa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!