Pisis pelusok számolásánál hogy vegyem figyelembe, hogy kevés pisi van benne vagy jó duci a pelus?
Nekem is kellett adnom pótládt a fiamnak,és ő is mocorgott a mérlegen. Én mindig ugy mértem,h adtam rá tiszta pelust evés előtt,megmértem,ezután evett. Evés utan pedig újra megmértem.
De utána tudsz nézni,h a testsúlya alapján mennyit kéne ennie egy nap. De ez sem törvényszerű. Lesz,mikor többet eszik,lesz,mikor kevesebbet. Ráadásul a tápszer jobban telít,mint az anyatej.
Szerintem teljesen rosszul állsz a dologhoz.
A gyerek kér enni ha éhes és akkor adni kell neki. A gyerekek étvágya is éltérő: a miénk 7hetes most de volt egy hétig az előírt mennyiség dupláját nyomta be. Éhes volt, növekedett.
A pisis pelenka számolás nem tudom honnan jött.
A mérlegen meg ha hason van a gyerek, akkor kevésbé fog mozogni.
Egy hónapos esetben egyébként szerintem próbáld szaporítani a tejedet, rakd mellre ahányszor csak kery mégha nem is kap belőle a gyerek. Ebben az esetben elkezd több terjed lenni. Normál esetben..
20 éve szültem, de nem tudom.
Akkor úgy működött,ha éhes volt a gyerek, azt felismertem, és adtam neki tápszert.
Nem is tudom mire jó ez a pelus számlálás.
Kedves kérdező!
Sosem mértem sem a gyereket sem a pelenkát.
A védőnő mérte havonta.Már 3 éves,minden rendben.
Két gyerekünk van, de nem is hallottam ilyet, hogy a pisis pelenkákat számolgatják.
A mérleget meg ajándékozd el, mert csak idegesíted magad vele, hogy minden szopás után méregeted, hogy most 10 dekával több, most 3-mal kevesebb... Ebbe szoktak belehülyülni a kismamák. Nemegyszer a házasságuk is emiatt kezd el repedezni.
3# vagyok...
Azt nem írtam le,amit itt írt vki,h ebbe hülyülnek bele a kismamák. Teljesen igaz. Én is részben ezzel rontottam el a dolgokat. A kisfiam már a kórházban is csak az egyik mellemet fogadta el,így elkezdtem bimbóvédővel szoptatni a kórházi védőnő tanácsára. Így már szopizott a másikból is,de elkezdődtek a bukások.
Amikor hazajöttünk a kórházból,a gyerkorvosunk sokat segített,így elhagytuk a bimbóvédőt. De(!),annyira ráizgultam a szoptatásra,h eleget eszik-e,folyton méricskéltem,ha kevesebbet evett,rögtön aggódtam...
Vszínűleg a tejem sem volt túl tápláló,de én inkább a túlaggódásomra fogom...
Szóval,2 hónapos korától már nem hízott megfelelően,ezért kellett neki a pótlás.
Én azt mondom,tedd mellre ahányszor csak lehet,ezzel szaporíthatod a tejed. Pótlást pedig csak akkor adj,ha a gyerekorvos javasolja,mert a tápival jobban jól lakik,a cumisüvegből könnyedén hozzájut. És nem utolsó sorban,több,mint vszínű,h a tejed is hamarabb elapad,ha tápit adsz neki cici helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!