Mit tudnék tenni hogy legyen tejem?
Sziasztok!
3 hónapos lesz a kislányom, eddig mindig letudtam fejni egy cumisüvegnyit de most már nem és félek nem lesz elég a kicsimnek 😔
Mit tudnék tenni hogy legyen tejem?
Nem stresszelsz vmi miatt? Nekem amiatt volt kevesebb tejem... Mikor kiiktattam a stressz forrását utána szinte 2x annyi tejem lett...
De ahogy fent írták szoptatás után érdemes utófejni h biztos kiürüljön a melled...
Sok folyadék, pihenés és kevés aggódás... 😉
Ez a 3 hónapos növekedési ugrás, természetes jelenség, ilyenkor a baba nyugtalanabb, többet szopizna, úgy tűnhet, nem lakik jól, nem elég neki. Ilyenkor (feltéve ha addig szépen volt tej és a baba jó technikával eszik) nem szabad megijedni, nem szabad pánikszerűen a tápszerhez nyúlni, hanem sűrűn kell szoptatni, olyan sűrűn, amilyen sűrűn a baba kéri. Így állítja a megnövekedett igényeihez a mennyiséget. A sűrű szoptatással azt üzened a szervezetednek, hogy nem elég a tej (és valójában most nem is elég, de ez a növekedési ugrások idején mindig így van), ezért a szervezeted rá fog kapcsolni, és több tejet fog előállítani. Ezt persze a Te fogyasztásodnak is követnie kell, igyál többet, egyél laktató (de nem kalóriabomba) dolgokat, és az egyik legfontosabb: pihenj, aludj sokat. Nekem még az éjjeli szoptatás is segített, akkor jobban termel a szervezet, valamint a növekedési ugrások idején a felesleg lefejése, hogy a szervezeted állandóan azt az üzenetet kapja, hogy nem elég a tej, termeljen többet.
Hajrá, ne foglalkozz azzal, aki azt mondja, hogy a sűrű etetéssel felkapatod, nem éred el a célod. Dehogyis nem! Nem teszel egyebet, mint kiszolgálod a kisbabád igényeit.
A nővekedési ugrás miatti káosz eltarthat több napig, ne ess kétségbe, szoptass!!!
Köszönöm Csajok!
Igény szerint szopizik, igyekszem akkor minél többet mellre tenni még ha úton is vagyunk valamerre ☺️
Remélem beáll újra, jelenleg is szopizik. ❤️ Lehet egy kis idegesség volt a napokban az is bezavarhatott, de próbálok nyugodt maradni és pihenni. Számomra most ez a legfontosabb hogy minél tovább tudjam szoptatni a kislányom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!