Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kisbabám 2hetes. Anyatejet...

Kisbabám 2hetes. Anyatejet kap, de szerintem nem tud eleget kiszívni. A múltkor 4 napig nem volt széklete, most 2 napja nincs kaki. Minden rendben vele?

Figyelt kérdés
A gyerekorvos azt mondta ne aggódjak, mert ha éhes lenne, sírna.Van, amikor 5 órát is alszik egyhuzamba, de max csak 20 percet van a cicin, annak is a felét elalussza. Tényleg ennyire kevés elég neki? Nem lehet, hogy azért nincs széklete, mert nincs ereje kiszívni a táplálóbb tejet?
2008. nov. 18. 11:21
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy min. 2 óránként ennie kell! persze volt úgy, hogy nem tudtam felébreszteni, annyira aludt. akkor hagytam.
2008. nov. 18. 13:45
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Manapság már nem a 2-3 óránként szoptatni kell a babát van érvényben, hanem az igény szerinti szopit javasolják, joggal!

Nehogy azt hidd, hogy a 20 perc szopi olyan kevés, sőt a "könyvek szerint" annyi a normális és elfogadható...

De, hagyjuk a könyveket..

Egy csöpp kis babának a gyomra is csöpp, ne feledd! Anyatejes babáknál pedig teljesen normális hogy napokig nincs széklet, hiszen a tejből nagyon sok tápanyag beépül a szervezetbe, és - lévén folyadék - elég kevés salakanyag marad.

Szóval nem kell aggódnod!

2 gyerekes anyuka

(és mindkettő szopis volt, a kicsi 8 hós koráig!)

2008. nov. 18. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!