Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kisbabám 2hetes. Anyatejet...

Kisbabám 2hetes. Anyatejet kap, de szerintem nem tud eleget kiszívni. A múltkor 4 napig nem volt széklete, most 2 napja nincs kaki. Minden rendben vele?

Figyelt kérdés
A gyerekorvos azt mondta ne aggódjak, mert ha éhes lenne, sírna.Van, amikor 5 órát is alszik egyhuzamba, de max csak 20 percet van a cicin, annak is a felét elalussza. Tényleg ennyire kevés elég neki? Nem lehet, hogy azért nincs széklete, mert nincs ereje kiszívni a táplálóbb tejet?
2008. nov. 18. 11:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem egy ilyen pici babánál az 5 óra alvás sok!

ébrezd fel legalább 4 óránként és tedd a cicidre! Ha elalszik a cicin akkor morzsolgads a tenyerét a hüvelykujjaddal, attól felébrednek!

2008. nov. 18. 11:26
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Ja! És az sem normális, hogy nincs széklete!
2008. nov. 18. 11:26
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nyugodj meg, biztos sírna, ha éhes lenne. Az anyatejes bébiknek van, hogy 4-5 napig nincs széklete, máskor meg naponta többször. Ez teljesen normális, mint ahogy a sok alvás is (nem jött egy kicsit korábban a bébi, mint ahogyan ki voltál írva?). Soha nem értettem az olyan anyukákat, akik azt mondják, hogy órákat nyammog a bébi a cicin: az én bébim az első 2 hónapban max. 20 percet, azóta max. 8-10 percet szopizik, de azt igen intenzíven.

Ha aggályod van afelől, hogy eleget eszik-e minden héten egyszer mérd meg: az átlagos gyarapodás 20-30 dkg/hét. Azt hangsúlyozom, hogy az ÁTLAGOS :)

Azt nem írtad, hogy amikor épp nem alszik a bébi, akkor kb. mennyi időt bír ki tejcsi nélkül?

Üdv.

2008. nov. 18. 11:28
 4/12 anonim ***** válasza:

Nekem is azt mondták, hogy sok az alvással töltött idő, keltsem fel: 1 napot tudtunk úgy végigcsinálni, hogy felkeltettem, kb. 2 napig ennek ittuk a levét: nyűgös volt, fáradt volt, minden baja volt. Soha többé nem keltettem fel!

Azon meg nem fogok vitatkozni, hogy baj-e ha nincs egy anyatejes bébinek pár napig széklete...

Üdv.: 3.

2008. nov. 18. 11:34
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Az első és második válaszoló feltételezem ugyan az. Nincs igaza. Ha nem kis súlyú babáról van szó fel ne ébreszd, valószínű tápláló a tejed és 20 perc alatt kiszívja amire szüksége van. Ha nem így lenne, nyűgös volna , sírna.

Az is normális, hogy nincs napokig kakija, mert az anyatejet van úgy, hogy 100%-ban feldolgozza a szervezetük, nincs salakanyag. 4-5 nap még normális.

2008. nov. 18. 11:35
 6/12 A kérdező kommentje:
Már teljesen tanácstalan vagyok... Ha ébren van, alig tudom kihúzni a 2 órát, de van, amikor a pocija fáj, hogy nappal csak pár órát tud aludni, aztán már a szopizáshoz is fáradt szerintem... De azért köszönöm!
2008. nov. 18. 11:36
 7/12 anonim ***** válasza:

Szia megint! Először a pocifájást kéne megszüntetni: nem eszel/iszol olyan dolgokat, amik puffasztanak? Nekem pl. a szoptatós teát kellett elhagynom, mert úgy vettem észre, hogy az ánizst nem bírta a pocija. Próbáld tornáztatni, masszírozni a pociját.

Üdv.

2008. nov. 18. 11:47
 8/12 anonim ***** válasza:

szia! Szerintem sem kell ébreszteni - bár az én babóm csak éjszaka nem ébred 3 óránként. Nálunk sincs kaki néha napokig, ha nem fáj a hasa, akkor nem gond.

Nekem egyszer azt mondta a védőnő, hogy esetleg a vércukor szintjével lehet gond, ha éhes és mégis bealszik.

Ha úgy látod, hogy nem eszik eleget, akkor nézesd meg neki.

De azért általában a babák felébrednek, ha éhesek.

2008. nov. 18. 11:49
 9/12 anonim ***** válasza:
23%
Nincs mérleged véletlenül? Érdemes lenne megnézni, hogy egy-egy etetés alkalmával 20 perc alatt mennyit eszik. Azért a 2 hetes babának talán tényleg sok egy picit az 5 óra alvás. Mi pl. koraszülöttek voltunk és sárga is volt a babám, így sokszor ő is aludt többet, mint pl. 3 óra, de ha ez nálatok nem azért van, akkor végülis nem azt mondom, hogy keltsd fel, de próbáld meg ösztökélni a szopira, pl. ha bealszik, ott a vizes vattapamacs amit az arcához érintesz, vagy ráfújsz finoman, esetleg megcsiklandozod a lábát, nekünk ez bejött, mert ő is sokszor bealudt cicin, mivel a sárgaság miatt nagyon aluszékony volt. Az anyatejes babáknál tényleg van olyan, hogy pár napig nincs kaki, ne ijedj meg ettől, ha gyarapodik majd rendesen és pisis pelus azért van, akkor nincs gond. A mérleget viszont nálad ajánlanám, lehet kölcsönözni is, csak egy ideig, amíg meglátod, hogy eszik-e rendesen. Kitartást, jó babázást!!!
2008. nov. 18. 11:51
 10/12 anonim ***** válasza:
Pocifájásra ajánlom a babynos hasmasszázskrémet, dmben lehet kapni, kb. 300 Ft. (Nálunk minden mástól fájt a pocak.) Ja, még iszik mellé kajcsi előtt néhány korty kamilla teát.
2008. nov. 18. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!