Kisbabám 2hetes. Anyatejet kap, de szerintem nem tud eleget kiszívni. A múltkor 4 napig nem volt széklete, most 2 napja nincs kaki. Minden rendben vele?
Szerintem egy ilyen pici babánál az 5 óra alvás sok!
ébrezd fel legalább 4 óránként és tedd a cicidre! Ha elalszik a cicin akkor morzsolgads a tenyerét a hüvelykujjaddal, attól felébrednek!
Szia!
Nyugodj meg, biztos sírna, ha éhes lenne. Az anyatejes bébiknek van, hogy 4-5 napig nincs széklete, máskor meg naponta többször. Ez teljesen normális, mint ahogy a sok alvás is (nem jött egy kicsit korábban a bébi, mint ahogyan ki voltál írva?). Soha nem értettem az olyan anyukákat, akik azt mondják, hogy órákat nyammog a bébi a cicin: az én bébim az első 2 hónapban max. 20 percet, azóta max. 8-10 percet szopizik, de azt igen intenzíven.
Ha aggályod van afelől, hogy eleget eszik-e minden héten egyszer mérd meg: az átlagos gyarapodás 20-30 dkg/hét. Azt hangsúlyozom, hogy az ÁTLAGOS :)
Azt nem írtad, hogy amikor épp nem alszik a bébi, akkor kb. mennyi időt bír ki tejcsi nélkül?
Üdv.
Nekem is azt mondták, hogy sok az alvással töltött idő, keltsem fel: 1 napot tudtunk úgy végigcsinálni, hogy felkeltettem, kb. 2 napig ennek ittuk a levét: nyűgös volt, fáradt volt, minden baja volt. Soha többé nem keltettem fel!
Azon meg nem fogok vitatkozni, hogy baj-e ha nincs egy anyatejes bébinek pár napig széklete...
Üdv.: 3.
Az első és második válaszoló feltételezem ugyan az. Nincs igaza. Ha nem kis súlyú babáról van szó fel ne ébreszd, valószínű tápláló a tejed és 20 perc alatt kiszívja amire szüksége van. Ha nem így lenne, nyűgös volna , sírna.
Az is normális, hogy nincs napokig kakija, mert az anyatejet van úgy, hogy 100%-ban feldolgozza a szervezetük, nincs salakanyag. 4-5 nap még normális.
Szia megint! Először a pocifájást kéne megszüntetni: nem eszel/iszol olyan dolgokat, amik puffasztanak? Nekem pl. a szoptatós teát kellett elhagynom, mert úgy vettem észre, hogy az ánizst nem bírta a pocija. Próbáld tornáztatni, masszírozni a pociját.
Üdv.
szia! Szerintem sem kell ébreszteni - bár az én babóm csak éjszaka nem ébred 3 óránként. Nálunk sincs kaki néha napokig, ha nem fáj a hasa, akkor nem gond.
Nekem egyszer azt mondta a védőnő, hogy esetleg a vércukor szintjével lehet gond, ha éhes és mégis bealszik.
Ha úgy látod, hogy nem eszik eleget, akkor nézesd meg neki.
De azért általában a babák felébrednek, ha éhesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!